Atlantin ylitys Savona - Buenos Aires

risteilyt_atlantin_yli_italiasta_savonasta

Miltä kuulostaisi matkata halki maailman toiseksi suurimman valtameren? Vain aavaa, rauhoittavaa merta joka puolella. Loistoristeilijät matkaavat Välimereltä talvikaudeksi risteilemään Karibian ja Etelä-Amerikan lämpimille vesille. Kesän lähestyessä ne puolestaan palaavat takaisin Välimerelle. Tartu tilaisuuteen ja lähde mukaan upealle matkalle Atlantin yli!

Risteily ei ole toki pelkkää meren aalloilla keinumista. Valtameren ylityksen lisäksi luvassa on upeita kohteita molemmilla puolilla manteretta: matka alkaa Italian Savonnasta ja päättyy Argentiinaan Buenos Airesiin.

Välissä on luvassa pysähdys muun muassa iki-ihanassa Barcelonassa, Casablancassa Marokossa ja Kristus-patsaan kotikaupungissa Rio de Janeirossa. Voit tehdä pienen virtuaalimatkan risteilyn kohteisiin alla olevien kohde-esittelyn avulla!

Risteilyn ehkä mieleenpainuvin elämys, Atlantin ylitys kestää viisi päivää. Päivät kuluvat kuin siivillä, sillä ohjelmaa, syömistä, juomista ja tekemistä hulppealla risteilylaivalla riittää. Aamu alkaa herkullisella aamiaisella, jonka jälkeen voi ottaa esimerkiksi aurinkoa laivan kannella ja pulahtaa vilvoittavaan altaaseen tai lämpimään porealtaaseen. Lounaan jälkeen voi suunnistaa esimerkiksi kuntosalille, jumppaan, tanssitunneille tai saunaan. Mainio vaihtoehto on myös käynti kampaajalla ja hierojalla.

Mikäs sen mukavampaa kuin mennä rentoutuneena nauttimaan monen ruokalajin herkullista illallista: on alkupalat, pastat, pääruoat, jälkiruoat ja juustolautanen. Kalaa, kanaa, lihaa, kasvista. Herkullisia kaikki! Päivällisen jälkeen voikin nautiskella laivan erittäin korkeatasoisista laulu- ja tanssiesityksistä ihanan drinkin äärellä. Matkan aikana on koko ajan apuna suomalainen matkanjohtaja, eli lomalla voi keskittyä täysin huolettomaan lomailuun.

Jätä arjen kiireet kotisatamaan, hellittele itseäsi kunnolla ja lähde mukaan nauttimaan! Atlantin ylitys on kokemus, joka kokee kerran elämässä.

 • Savona, Italia

  Savona on pieni pittoreski kaupunki, jonka vaurauden näkee. Hyvin hoidettu ja siisti Savona on yhtä kuin kapeita kujia, pitkiä siltoja, pieniä parvekkeita ja aukioita. Kaupungin symboli on 1300-luvulta oleva torni Torre Leon Pancaldo.

 • Marseille, Ranska

  Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojista löytyy Marseille, Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa.

 • Barcelona, Espanja

  Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja, upeita ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti.

 • Casablanca, Marokko

  Yli neljän miljoonan asukkaan Casablanca on monelle tuttu samannimisestä klassikkoelokuvasta, mutta tämä Atlantin rannikon tärkeä satama- ja liike-elämänkeskuskaupunki on paljon muutakin. Suuressa metropolissa yhdistyvät ranskalainen elämänmeno ja arabikulttuuri.

 • Santa Cruz, Teneriffa

  Kanariansaarten toiseksi suurin kaupunki Santa Cruz tarjoaa eläväistä espanjalaista tunnelmaa, papukaijojenkin suosiossa olevia puistoja ja ihania rantoja meren äärellä.

 • Recife, Brasilia

  Tervetuloa Recifeen, Amerikan Venetsiaan! Brasilian koilliskärjessä Pernambucon osavaltiossa sijaitsevassa Recifen kaupungissa on kolme erillistä aluetta, jotka ovat vesiteiden erottamia. Ne ovat Sao Jose, Boa Vista ja Santo Antônio.

 • Maceio, Brasilia

  Koillis-Brasiliassa sijaitsevaa Maceióa kutsutaan myös lempinimellä ”vesiparatiisi”. Nimi juontuu tietenkin kaupungin upeasta rannikosta ja kauniista hiekkarannoista turkoosinvärisen veden äärellä.

 • Salvador da Bahia, Brasilia

  Trooppista ja eksoottista Salvador da Bahiaa on kutsuttu Brasilian sydämeksi. Ei ihme, sillä tässä Bahian osavaltion pääkaupungissa on omalaatuista energiaa ja kauneutta.

 • Rio de Janeiro, Brasilia

  Kukapa ei olisi törmännyt julisteessa, taulussa tai tv-ohjelmassa Corcovado-kukkulan laella 710 metrin korkeudessa käsiään levittävään Kristus-patsaaseen. Nyt tämä patsas, jota on pidetty yhtenä maailman uudesta seitsemästä ihmeestä, on mahdollista nähdä omin silmin.

 • Montevideo, Uruguay

  Montevideo on Uruguayn pääkaupunki, jossa on taatusti luvassa lämpöä, rikasta siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria, viehättäviä rantoja sekä tööttäileviä autoja.

 • Buenos Aires, Argentiina

  Miljoonakaupunki Buenos Aires on viehättävä, monikulttuurinen ja intohimoinen tangon tyyssija.