Maailman ympäri

Haluatko tehdä jotain ikimuistoista? Jotain, mitä muistella koko loppuelämäsi? Miltä kuulostaisi matka maailman ympäri loistoristeilijällä?

Maailman ympäri -risteily tarjoaa uskomattoman mahdollisuuden kiertää planeettamme meriteitse. Noin sadan päivän risteilyllä pysähdyspaikoista ei tarvitse tinkiä: vaihtelevat reitit kulkevat toinen toistaan upeampien kohteiden kautta. Voit päästä ihastelemaan esimerkiksi Rio de Janeiron kuuluisaa Kristus-patsasta, maailman eteläisintä kaupunkia Ushuaiaa Argentiinassa, Moai-patsaita Pääsiäissaaria Chilessä ja Goan upeita hiekkarantoja. Muun muassa!

Matka tehdään täynnä italialaista charmia olevalla loistoristeilijällä. Upea laiva tarjoaa ravintoloita ja baareja joka makuun, kansainvälistä tasoa olevia viihde-esityksiä, uima- ja porealtaita ja ohjelmaa joka makuun. Ja ruoka, se vasta herkullista onkin! Jopa pasta tehdään laivalla käsin. Kaiken kruunaa asiakaspalvelu, joka saa sinut tuntemaan itsesi todella hemmotelluksi.

Tutustu alla risteilyn kohteisiin, varaa heti oma matkasi ja toteuta unelmien unelma! 

 • Italia, Savona

  Tervetuloa Costa-varustamon kotiin! Savona on varustamon kotisatama, ja kaupunki toimiikin usein risteilyn lähtökaupunkina. Jo pelkkä kolmen tunnin matka ylängöllä sijaitsevalta Milanon lentokentältä alas Savonan satamaan on upea elämys.

 • Espanja, Barcelona

  Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti.

 • Ranska, Marseille

  Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojista löytyy Marseille, Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa.

 • Kanariansaaret, Lanzarote, Arrecife

  Lanzarote on Espanjalle kuuluvan Kanarian saariryhmän itäisin saari, jonka tulivuorenpurkausten muotoilemat maisemat ovat huikeat ja karut. Lanzarote on tunnettu rannoista ja monipuolisista aktiviteeteistaan. Erityisesti golf, patikointi ja pyöräily ovat suosiossa monipuolisessa kohteessa.

 • Kap Verde, Mindelo

  Jo Mindeloon saapuminen on kaunis näky, kun kaupungin edessä oleva sokeritoppavuori toivottaa tulijat tervetulleiksi. Paitsi että Mindelo on Kap Verden tärkein satamakaupunki, on se myös yksi maan viehättävimpiä kaupunkeja.

 • Brasilia, Recife

  Tervetuloa Recifeen, Amerikan Venetsiaan! Brasilian koilliskärjessä Pernambucon osavaltiossa sijaitsevassa Recifen kaupungissa on kolme erillistä aluetta, jotka ovat vesiteiden erottamia. Ne ovat Sao Jose, Boa Vista ja Santo Antônio.

 • Brasilia, Salvador da Bahia

  Trooppista ja eksoottista Salvador da Bahiaa on kutsuttu Brasilian sydämeksi. Ei ihme, sillä tässä Bahian osavaltion pääkaupungissa on omalaatuista energiaa ja kauneutta.

 • Uruguay, Punta del Este

  Punta del Este paitsi lomakohde Uruguayn eteläosassa, myös ”Etelä-Amerikan Monaco.” Kaupunki on saanut tämän kiehtovan lempinimensä kasinon ja kaupungissa viihtyvän jet-setin takia.

 • Argentiina, Buenos Aires

  Miljoonakaupunki Buenos Aires on viehättävä, monikulttuurinen ja intohimoinen tangon tyyssija. Argentiinan pääkaupunki tarjoaa nähtävää vuorokauden joka tunnille.

 • Uruguay, Montevideo

  Montevideo on Uruguayn pääkaupunki, jossa on taatusti luvassa lämpöä, rikasta siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria, viehättäviä rantoja sekä tööttäileviä autoja.

 • Argentiina, Puerto Madryn

  Puerto Madryn on Argentiinan kaupunki, joka sijaitsee Patagoniassa. Patagonia on Etelä-Amerikan mantereen eteläkärki, josta osa kuuluu Chileen ja osa Argentiinaan.

 • Argentiina, Ushuaia

  Tervetuloa maailman eteläisimpään kaupunkiin! Ushuia on noin 60 000 asukkaan kaupunki Tulimaassa, Argentiinan kärjessä. Tulimaa on saaristo, joka sijaitsee Etelä-Amerikan eteläisimmässä kärjessä.

 • Chile, Punta Arenas

  Punta Arenas on rento ja ystävällinen kaupunki Chilessä, Magalhãesin salmella. Onpa se samalla yksi maailman eteläisimmistä kaupungeista Antarktiksen ja vuonojen syleilyssä.

 • Chile, Puerto Chacabuco

  Puerto Chacabuco sijaitsee Aysénissa, Chilessä. Se on alueensa tärkein satama. Aysenin pääelinkeinoja ovat kalastus ja matkailu, vaikkakin totuuden nimissä kaupunki on kaikkea muuta kuin turistikohde: ei pikaruokaloita, ei ostoskeskuksia, ei elokuvateatteria.

 • Chile, Puerto Montt

  Eloisa ja värikäs Puerto Montt on eteläisessä Chilessä sijaitseva satamakaupunki.
  Vuonna 1853 perustetussa kaupungissa on nykyisin noin 175 000 asukasta ja se on yksi maan nopeimmin kasvavista kaupungeista, jossa eläminen ja hyvä viini eivät maksa juuri mitään.

 • Chile, Valparaiso

  Jos jostain kaunis Valparaiso tunnetaan, niin sateenkaaren värisistä taloistaan, boheemisuudestaan ja persoonallisesta arkkitehtuuristaan.

 • Chile, Pääsiäissaari

  Kukapa ei olisi nähnyt kuvissa ihmistä muistuttavia, jopa 12 metriä korkeita Moai-patsaita. Nyt ne on mahdollista nähdä ihan omin silmin tällä keskellä Tyyntä valtamerta sijaitsevalla pikkuisella saarella, joka on Chilen tärkeimpiä turistikohteita.

 • Polyneesia, Tahiti, Papeete

  Tahiti on trooppisena rantalomakohteena tunnettu saari, joka valloittaa turkooseilla laguuneillaan, huojuvilla palmuillaan ja upeilla rannoillaan. Tahiti on Tyynellämerellä sijaitsevan Ranskan Polynesian suurin saari, ja Papeete puolestaan Ranskan Polynesian pääkaupunki.

 • Moorea

  Moorea on Bora Boran kilpailija häämatkaa suunnittelevien silmissä. Saarta on sanottu taianomaiseksi saareksi, ja maisemat ovatkin kuin sadusta. Ympärillä on taivaan sineä toistava laguuni ja kohisevat vesiputoukset ihastuttavat kävijöitä.

 • Ranskan Polynesia, Bora Bora

  Jopa maailman kauneimmaksi saareksi kutsuttu Bora Boran laguunisaari on kuin suoraan lomailijan haaveunesta. On kauniita hiekkarantoja, maailman kaunein laguuni, silmiä hiveleviä maisemia, värikkäitä kukkia, turkoosia vettä, upea Mount Otemanun vuori...

 • Samoa, Pago Pago

  Luonnonkaunis Samoan saaristo sopii niin rantaelämästä kuin luonnostakin nauttiville. Saarilla kävijöitä hellivät trooppinen ilmasto, kaunis vehreä luonto ja hienot rannat. Samoan saaret ovat tuliperäisiä, ja molempien pääsaarien keskellä kohoaa nukkuva tulivuori.

 • Uusi-Seelanti, Auckland

  Auckland on vehreä ja viihtyisä kaupunki, joka tunnetaan ”purjeiden kaupunkina.” Lempinimensä kaupunki on saanut siitä, että sitä ympäröi meri. Auckland on Uuden-Seelannin pohjoisrannikon tiheimmin asutettu alue, jossa voi haistella kansainvälistä ja rentoa ilmapiiriä.

 • Australia, Sydney

  Sydney on yksi niitä kaupunkeja, jotka jäävät mieleen ja sydämeen. Tämä tunnelmaltaan ainutlaatuinen suurkaupunki on sekoitus pilvenpiirtäjiä, kulttuuria, kodikkaita kaupunginosia ja rantalomaa.

 • Australia, Perth

  Länsi-Australiassa sijaitseva Perth tarjoaa rentoa elämänasennetta ja upeita hiekkarantoja. Täällä jos missä kannattaa kokeilla sukeltamista – tai vähintään snorklaamista – sillä Intian valtameren värikäs eläimistö on ehdottomasti tervehtimisen arvoinen.

 • Sri Lanka, Colombo

  Sri Lankassa houkuttelevat sen smaragdinvihreät trooppiset metsät vesiputouksineen, upea luonto villieläimineen, sekä kiehtovat retket mystisille temppelialueille. Maan pääkaupunki Colombo on eksoottinen, kaoottinen ja värikäs kaupunki, joka suorastaan kuhisee elämää.

 • Intia, Kochi

  Keralan osavaltion toiseksi suurin kaupunki Kochi on ikivanha merikaupunki, joka on vasta nyt avautumassa maailmanmatkaajille. Vihertävä pikkukaupunki oli jo antiikin aikoina tärkeä satamakaupunki, josta rahdattiin maailmalle mausteita, öljyjä ja jalopuuta.

 • Intia, Goa

  Monelle tulee Goasta ensimmäiseksi mieleen hipit, eikä ihme. Goa tuli 1960-luvulla kuuluisaksi hippiliikkeen ja sen myötä myöhemmin syntyneen elektronisen Goa trance -musiikin vuoksi.

 • Intia, Mumbai

  Risteilyn alku- ja päätesatamana toimii usein Intian suurin kaupunki, Mumbai. Mumbai on värikäs sekamelska Bollywood-tähtiä, temppeleitä ja hiekkarantoja. Elämä tässä vilkkaassa kaupungissa on nopeatempoista, eikä Mumbai koskaan nuku.

 • Emiraatit, Dubai

  On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

 • Oman, Muscat

  Muscat on Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki. Sitä on kutsuttu Arabian jalokiveksi. Muscatilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, mutta sen sijaan kiehtova vanha kaupunki ja moderneja liikekeskuksia.

 • Oman, Salalah

  Oman on rauhallinen, siisti ja suhteellisen vapaamielinen arabimaa, ja Salalah maan toiseksi suurin kaupunki. Onpa Salalah myös maan talouden ja muodin keskus. Värikkään Salalahin vanha kaupunki tunnetaan nimellä Zufar, ja Salalahiin tutustumiseen riittää puoli päivää.

 • Jordania, Aqaba

  Komeat vuoret reunustavat tätä Punaisenmeren pohjukassa sijaitsevaa kaupunkia. Aqabassa kaikuu rukouskutsut, ja saattaapa kameli käyskennellä vastaan jopa keskustassa. Aqaba on sopii hyvin sukeltajille ja snorklaajille, mutta myös monille muille.

 • Israel, Eilat

  Eilat sijaitsee Israelin eteläisessä kärjessä Punaisenmeren rannalla. Täällä jos missä menee suu messingille, sillä aurinko paistaa alueella 360 päivänä vuodessa.

 • Egypti, Sharm el Sheik

  Sharm el Sheikh on yhtä kuin aurinkoa, merta ja hiekkaa. Kaupunki sijaitsee Siinean niemimaan kärjessä Punaisen meren rannalla, ja on Eilatin tapaan tunnettu upeista sukellusvesistään.

 • Egypti, Aleksandria

  Perustajansa Aleksanteri Suuren mukaan nimetyllä Aleksandria on Egyptin toiseksi suurin kaupunki Kairon jälkeen. 331 eaa. Rakennettu Aleksandria oli aikoinaan hellenistisen maailman mahtavimpia kaupunkeja.

 • Sisilia, Catania

  Sisilian toiseksi suurin kaupunki Catania on aina ollut merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki. Tämä Etna-tulivuoren juurella sijaitseva kaupunki oli vielä 1960-luvulla Sisilian varakkain kaupunki, jota verrattiin jopa Milanoon.

 • Italia, Civitavecchia (Rooma)

  Civitavecchia, johon aluksemme saapuu, sijaitsee noin puolentoista tunnin päässä Rooman kaupungin ydinkeskustasta. Laivalla on laaja retkivalikoima, joista jokaiselle löytyy taatusti mieluista tekemistä.

 • Brasilia, Rio de Janeiro

  Kukapa ei olisi törmännyt julisteessa, taulussa tai tv-ohjelmassa Corcovado-kukkulan laella 710 metrin korkeudessa käsiään levittävään Kristus-patsaaseen. Nyt tämä patsas, jota on pidetty yhtenä maailman uudesta seitsemästä ihmeestä, on mahdollista nähdä omin silmin.