Rekisteriseloste

Allied Travel Consultants Oy:n (1791948-6) asiakastiedot tallennetaan asiakas- ja markkinointirekisteriimme henkilötietolainsäädännön puitteissa. Tiedot säilytetään järjestelmässämme ja henkilötietoja käytetään asiakkaan informoimiseksi varattuun matkaan liittyvissä asioissa sekä markkinoinnissa.
Yhteistyökumppaneillemme (esim. risteilyvarustamot ja lentoyhtiöt) luovutetaan vain kunkin tahon tarvitsemat tiedot. Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, muutoin kuin edellä sanotussa tarkoituksessa ja Suomen lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

Asiakas- ja markkinointirekisteriämme käytetään Allied Travel Consultants OY:n markkinointitoimenpiteisiin ja -tutkimuksiin.

1. Rekisterinpitäjä

    Allied Travel Consultants Oy
    Kotisaarenkatu 3
    00560 HELSINKI
    Y-tunnus: 1791948-6

2. Rekisteriasiat

    Asiakaspalvelumme vastaa viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin.

3. Rekisterin nimi

    Allied Travel Consultants Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

    Käsittelyn tarkoituksena on asiakkaan informoiminen varattuun matkaan liittyvissä asioissa, markkinointiviestien lähettäminen ja varausten väärinkäytön estäminen.

5. Rekisterin sisältämät tiedot

    Rekisteri voi sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaiset tiedot asiakkaista:

    Nimi
    Sähköpostiosoite
    Matkapuhelinnumero
    ostohistoria
    salasana loistoristilyt.fi sivustolla

    Ylläpitotiedot

    Edellinen osoite
    Ostohistoria
    Matkakohde
    Lähtöpäivä
    Varauspäivä
    Matkan hinta
    Alennukset ja alennusperusteet
    Varausseurueen lukumäärä
    Matkaan liittyvät lisäpalvelut

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

    Rekisteriin kirjataan asiakassuhteen alkaessa asiakaspalvelun tai verkkokaupan kautta tai siihen liitytään tilaamalla sähköinen uutiskirje.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

    Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

    Tietoja voidaan poistaa asiakkaan vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

    Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina.

10. Kielto-oikeus

    Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramainontaa ja muuta markkinointia varten ilmoittamalla asiasta kirjallisesti Allied Travel Consultants Oy:lle.

11. Kolmannen osapuolen mainokset

    Käytämme evästeitä käyttäjäryhmien keräämisessä ja mainosten näyttämisessä käyttäjän aiempien sivustokäyntien perusteella.

    Käyttäjät voivat poistaa Googlen evästeet käytöstä Googlen mainonnan käytöstä poistamisen sivulla.

 

 

Yksityisyys

Tätä verkkosivustoa hoitaa Allied Travel Consultants Oy Ltd (rekisterinumero 1791948-6), jonka rekisteröity osoite on Kotisaarenkatu 3, 00560 Helsinki. Tämä tietosuojakäytäntö kuvailee periaatteet ja käytännöt, jotka koskevat henkilötietoja (määritetty alla), jotka on kerätty palveluidemme käyttäjiltä verkkosivustollamme (määritetty alla), puhelimitse tai sähköpostitse tapahtuvista yhteydenotoista, tai kilpailuista tai palkintojen arvonnoista.

Yksinkertaisesti ilmaistuna:
-    Me emme kerää henkilötietoja ilman tietämystäsi ja lupaasi;
-    Me emme tietoisesti paljasta henkilötietojasi kolmansille osapuolille muutoin kuin tämän Tietosuojakäytännön puitteissa;
-    Me annamme sinun katsella, korjata tai poistaa henkilötietojasi; ja
-    Me suoritamme kohtuullisia varotoimenpiteitä suojataksemme sinulta keräämiämme henkilötietoja.

 

1. Evästeiden käyttö

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka vierailemasi verkkosivustot asettavat tietokoneellesi, ja pikselitagi on näkymättömän grafiikan pyyntö, joka voi aiheuttaa evästeen asettamisen. Niitä käytetään laajasti verkkosivustojen toiminnan mahdollistamiseksi, tai toiminnan tehostamiseksi, sekä tietojen toimittamiseksi verkkosivustolle.

Jotkin verkkoselaimet hyväksyvät automaattisesti kaikki evästeet, mutta mahdollistavat useimpien evästeiden hallitsemisen selainasetusten kautta. Muut verkkoselaimet hyväksyvät ainoastaan tietyntyyppisiä evästeitä. Voit oheistaa selaintasi muokkaamalla sen asetuksia, evästeiden hyväksymisen lopettamiseksi tai kehotteen antamiseksi sinulle ennen evästeen hyväksymistä verkkosivustolta, jolla vierailet. Saadaksesi lisätietoa evästeistä, mukaan lukien kuinka saada selville mitä evästeitä on asetettu, ja kuinka evästeitä voidaan hallita ja poistaa, käy sivustolla www.allaboutcookies.org.

Jos päätät olla hyväksymättä evästeitämme tai päätät poistaa evästeemme, pääset tietyille verkkosivustollemme alueille, mutta et pääse moniin verkkosivustomme kautta tarjottaviin tuotteisiin ja palveluihin, etkä pysty varaamaan verkkosivustomme kautta tarjottuja tuotteita tai palveluita.

Tämän käytännön loppuosassa kuvaillaan henkilötietojen käsittelykäytännöt yksityiskohtaisesti.

2. Määritykset

Tässä Tietosuojakäytännössä käytetään seuraavia termejä seuraavin merkityksin:

”Vieras” tarkoittaa yksilöä, joka voi hakea ja ostaa tuotteita tai palveluita verkkosivustoltamme olematta jäsen.
”Jäsen” tarkoittaa yksilöä, joka on rekisteröitynyt verkkosivustollemme. Jäsenet valitsevat jäsentunnuksen ja salasanan.
”Jäsentunnus” tarkoittaa sähköpostiosoitetta, jota jäsenet käyttävät (salasanan kera) verkkosivustollemme kirjautumiseen.
”loistoristeilyt”, ”me” tai ”meidän” tarkoittaa Allied Travel Consultants Oy ja sen markkinointinimiä, esim. ATC Risteilyt, Loistoristeilyt.
”Henkilötiedot” tarkoittaa mitä tahansa tietoa, tallennettuna missä tahansa muodossa, joka tunnistaa yksilön joko yksinään tai yhdistettynä muun tiedon kanssa, jota meillä on kyseisestä yksilöstä, tai jota kolmannella osapuolella on kyseisestä yksilöstä, ja johon me voimme päästä käsiksi. Näitä tietoja ovat esim. nimi, sähköposti- ja postiosoite ja puhelinnumero, laskutus- ja tilitiedot, ja muut tiedot, jotka annetaan tuotteiden ja palveluiden tarjoamisen yhteydessä (mukaan lukien kanssasi matkustavien henkilöiden tiedot).
”Tuotteet tai palvelut” tarkoittaa risteilyitä, lentoyhtiötä, matkustusta, hotellimajoitusta, auton vuokrausta, maakuljetusta, kiertomatkoja, nähtävyyksiä, matkavakuutuksia ja muita tuotteita, joita on saatavilla verkkosivustollamme.
”Ostaa” tarkoittaa varaamista, varausta tai ostamista.
”Arkaluonteiset henkilötiedot” tarkoittaa henkilötietoja, jotka liittyvät yksilön rotuun, etnisyyteen, fyysiseen tai henkiseen terveyteen, poliittisiin mielipiteisiin, uskonnollisiin uskomuksiin, seksielämään, ammattiliiton jäsenyyteen, rikoksiin tai väitettyihin rikoksiin.
”Istuntotiedot” tarkoittaa käyttötietoja, kuten yksilön käyttämää Internet-selaimen tyyppiä ja käyttöjärjestelmää, verkkotunnusta, jolta yksilö tuli, vierailun päivämäärää, aikaa ja kestoa, vierailujen määrää, katsottuja sivuja ja kerääntyneiden evästeiden määrää, ja loistoristeilyt-mobiilisivuston ja -sovellusten tapauksessa myös yksilön mobiililaitteen ainutlaatuista tunnistetta, yksilön käyttämän mobiililaitteen tyyppiä ja sovellusversiota. Nämä tiedot ovat anonyymejä, eivätkä ne tunnista verkkosivustomme yksittäisiä vierailijoita.
”Verkkosivusto” tarkoittaa www.loistoristeilyt.fi-sivustoa, m.loistoristeilyt.fi-mobiilisivustoa tai mobiilisovelluksia ja niiden alisivustoja, yhdessä tietyn sisällön, tuotteiden ja palveluiden kanssa, joita on saatavilla näiltä sivustoilta ja alisivustoilta.
”Tilaaja” tarkoittaa yksilöä, joka päättää vastaanottaa tarjouksia tai promootioita Loistoristeilyiltä tulematta jäseneksi tai vieraaksi.

3. Suostumus

LÄHETTÄMÄLLÄ HENKILÖTIETOJA MEILLE JA/TAI KÄYTTÄMÄLLÄ VERKKOSIVUSTOAMME SUOSTUT SIIHEN, ETTÄ ME VOIMME KERÄTÄ, KÄYTTÄÄ JA PALJASTAA TÄLLAISIA HENKILÖTIETOJA TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUKAISESTI JA LAIN SALLIESSA TAI VAATIESSA.

KUN ANNAT HENKILÖTIETOJA KOLMANNESTA OSAPUOLESTA MEILLE, VAHVISTAT, ETTÄ OLET SAANUT LUVAN ANTAA MEILLE TÄLLAISIA HENKILÖTIETOJA TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUKAISESTI.

Jos et suostu näihin ehtoihin, älä käytä verkkosivustoamme tai anna mitään henkilötietoja meille. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Jos kieltäydyt tai perut suostumuksesi, tai jos päätät olla antamatta meille vaadittuja henkilötietoja, me emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tuotteita tai palveluita, joita voidaan tarjota verkkosivustollamme ainoastaan jos meillä on tiettyjä henkilötietoja käytössämme.

Alaikäiset
Alaikäiset (heidän lainkäyttöalueensa tai asuinpaikkansa lakien määrityksen mukaisesti) eivät voi rekisteröityä, käyttää tai ostaa tuotteita tai palveluitamme suoraan verkkosivustoltamme.

Muut matkustajat tai kontaktit
Jos ostat tuotteita tai palveluita kolmannen osapuolen puolesta käyttäen jäsentunnustasi ja salasanaasi, tai jos annat meille kolmannen osapuolen yhteystietoja milloin tahansa, sinun tulee varmistaa, että sinulla on oikeus tehdä niin. Antamalla kolmannen osapuolen henkilötietoja, väität, että sinulla on kaikki tarpeelliset valtuudet ja/tai olet saanut kaikki tarpeelliset suostumukset tällaiselta henkilöltä, jotta me voimme kerätä, käyttää ja paljastaa hänen henkilötietojaan tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti.

4. Mitä henkilötietoja me keräämme

Kun olet vain käymässä
Voit vierailla tietyillä verkkosivustomme alueilla paljastamatta kuka olet tai kirjautumatta sisään. Kun vierailet verkkosivustollamme vierailijana, vieraana tai jäsenenä, me keräämme istuntotietoja evästeiden ja pikselitagien kautta, yllä kuvatulla tavalla.

Kun käytät loistoristeilyt-mobiilisivustoa tai -sovelluksia, voit hakea tuotteita ja palveluita omalta alueeltasi. Jos päätät tehdä näin, käyttämästäsi mobiililaitteesta tai -sovelluksesta riippuen, me voimme kerätä geo-sijaintitietojasi hakeaksemme sopivia tuotteita ja palveluita tai personoidaksemme ja parantaaksemme yksilöllistä verkkosivustomme katselukokemustasi ja antaaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavaa tietoa. Voit milloin tahansa estää sijaintitietojesi keräyksen ja käytön kytkemällä sijaintipalvelut pois päältä laitteestasi.

Kun rekisteröidyt jäseneksi
Kun rekisteröidyt jäseneksemme, me keräämme henkilötietoja, jotka ovat tarpeen tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi. Me vaadimme, että annat nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Sinun täytyy myös valita salasana, joka on tarpeen, jotta pääset tietyille verkkosivustomme alueille, jotka on varattu jäsenkäyttöön. Saatamme myös pyytää kotisi postinumeroa.

Kun ostat tuotteita tai palveluita
Kun ostat tuotteita tai palveluita, sinun tulee antaa maksutiedot tai muut tarpeelliset tiedot. Näihin sisältyvät esim. nimi ja osoite, laskutustiedot (kuten luottokortti- ja tilitiedot), sähköpostiosoite, puhelinnumero, tiedot matkustusmieltymyksistä (esim. tiedot halutuista lentoaterioista, tarpeellinen apu nousemisen aikana), ikä, tiedot jäsenyydestäsi tai kanta-asiakasohjelmista, päivämäärät muihin maihin saapumisesta, erityisesti Yhdysvaltoihin (tavallisesti lennon lähtömaa, lennon saapumismaa, lentoaika, lennon kesto, istuinnumero, matkatoimisto), kuljettajatiedot tai vastaavat tiedot, matkapalveluiden tarjoajien vaatimusten mukaisesti.

Jos käytät verkkosivustoamme vieraana, sinun tulee myös antaa sähköpostiosoite, jotta me voimme lähettää sinulle sähköpostin ja ostovahvistuksen.

Kun ostat tuotteita tai palveluita kolmannelle osapuolelle
Kun ostat tuotteita tai palveluita kolmannelle osapuolelle käyttäen jäsentunnustasi ja salasanaasi, sinun täytyy antaa kyseisen kolmannen osapuolen nimi ja yhteystiedot, ja muita tietoja matkapalveluiden tarjoajien vaatimusten mukaisesti.

Kun ”tilaat”
Kun sinusta tulee tilaaja, me keräämme nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voit vastaanottaa tarjouksia tai promootioita tulematta jäseneksi tai vieraaksi. Voit perua tilauksesi milloin tahansa.

Kun osallistut kilpailuihin ja palkinnon arvontoihin
Me saatamme tarjota sinulle mahdollisuuden voittaa erilaisia palkintoja sponsoroimalla kilpailuja ja palkinnon arvontoja. Jos päätät osallistua, me keräämme henkilötietoja, kuten koko nimesi, sähköpostiosoitteesi tai postiosoitteesi. Jos kolmas osapuoli hallinnoi kilpailua, osallistumisesi voi olla kyseisen osapuolen ehtojen ja edellytysten sekä tietosuojakäytännön alaista. Yksityiskohtaiset tiedot näistä ehdoista annetaan asiaankuuluvalla lomakkeella, joka sinua pyydetään täyttämään.

Kun mainostamme kolmannen osapuolen verkkosivustoilla
Kun vierailet verkkosivustolla, jolla me mainostamme, ja napsautat mainostamme, me voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai käyttää pikselitageja.

Kun soitat tai kirjoitat asiakaspalveluumme
Kun soitat tai kirjoitat asiakaspalveluumme, me keräämme yhteystietoja (nimi, puhelinnumero, postiosoite tai sähköpostiosoite) ja tietoja asiaankuuluvasta ostoksesta tarpeen mukaan avustaaksemme sinua. Esimerkiksi, jos soitat saadaksesi apua olemassa olevan ostoksen kanssa tai tehdäksesi ostoksen, me voimme pyytää yhteys- ja laskutustietojasi.

Kun käytät suoraa asiakaschattitukeamme
Kun käytät ”live chat” -ominaisuuttamme, me käsittelemme ainoastaan ne henkilötiedot, joita annat kyselysi käsittelyä varten. Henkilötietojasi ei säilytetä tuntia pidempään chat-istunnon päättymisen jälkeen.

Kun lähetämme sähköpostia tai e-uutiskirjeitä
Kun lähetämme sähköpostia, e-uutiskirjeitä, tai kun lähetät eteenpäin promootion tai hakutulokset kolmannelle osapuolelle käyttäen ”Lähetä ystävälle” -ominaisuutta, me saatamme syöttää pikselitagin sähköpostiin. Jos päätät käyttää ”Lähetä ystävälle” -ominaisuutta, me lähetämme ystävällesi yhden sähköpostin koskien sovellettavia tietoja. Me emme tallenna tällaisten yksilöiden sähköpostiosoitteita pysyvästi.

Vapaaehtoisesti antamasi tiedot
Me voimme kerätä henkilötietoja, jotka annat vapaaehtoisesti, niiden tietojen lisäksi, joita me pyydämme erikseen. Antamalla henkilötietoja itsestäsi, joita me emme ole pyytäneet, annat suostumuksesi siihen, että me käsittelemme kyseisiä henkilötietoja (mukaan lukien kaikki antamasi arkaluonteiset henkilötiedot) tekemiesi pyyntöjen, kyselyiden, valitusten tai ostosten puitteissa. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa.

Arkaluonteiset henkilötiedot
Me voimme kerätä arkaluonteisia henkilötietoja sinusta varmistaaksemme, että kaikki mieltymyksesi tai vammasi otetaan asianmukaisesti huomioon, osana ostettuna tuotteita tai palveluita. Kerättyihin arkaluonteisiin tietoihin voivat sisältyä tiedot uskonnollisesta vakaumuksestasi, uskonnolliseen vakaumukseesi perustuvat ruokapyynnöt, terveystiedot tai erityispääsyvaatimukset. Meidän on hankittava suostumuksesi ennen arkaluonteisten henkilötietojen keräämistä. Älä anna mitään arkaluonteisia henkilötietoja, jos et suostu siihen, että me saamme kerätä ja käsitellä näitä tietoja. Pidä kuitenkin mielessä, että mieltymyksiäsi tai vammojasi ei välttämättä voida huomioida asianmukaisesti, jos näitä tietoja ei anneta. Me käsittelemme sinua koskevia arkaluonteisia henkilötietoja ainoastaan tätä tarkoitusta varten, ja kuten muutoin on ilmoitettu Tietosuojakäytännössämme.

Kun kirjoitat arvostelun tai kommentin
Jos lähetät arvostelun tai kommentin verkkosivullemme, sinun tulee olla tietoinen siitä, että kaikkia lähettämiäsi henkilötietoja voidaan lukea, kerätä tai käyttää muiden käyttäjien toimesta. Me emme ole vastuussa niistä henkilötiedoista, jotka päätät lähettää arvosteluissa tai kommenteissa, ja tällainen henkilötietojen paljastaminen sinun toimestasi on ehdottoman vapaaehtoista. Jos haluat pyytää henkilötietojesi poistamista, jotka lähetit arvostelussa tai kommentissa, voit tehdä niin ottamalla meihin yhteyttä yhteystiedoissa annettujen tietojen mukaisesti. Joissakin tapauksissa emme välttämättä pysty poistamaan henkilötietojasi. Jos näin on, me ilmoitamme sinulle asiasta ja kerromme sinulle syyn siihen.

5. Kuinka me käytämme keräämiämme tietoja

Me käytämme henkilötietoja toimittaaksemme ja parantaaksemme verkkosivustollamme tarjottuja tuotteita ja palveluita:
-    Kirjataksemme matkustusmieltymyksesi, tehdäksemme varauksia tai hankkiaksemme matkavakuutuksen puolestasi, tai keskustellaksemme kanssasi matkasuunnitelmistasi;
-    Lähettääksemme laskuja, hallinnoidaksemme tilejä, kerätäksemme ja käsitelläksemme maksuja;
-    Antaaksemme vinkkejä tai ohjeita verkkosivustomme käytöstä, ilmoittaaksemme sinulle verkkosivustomme uusista ominaisuuksista, tai tarjotaksemme muuta tietoa, joka voi kiinnostaa käyttäjiä;
-    Personoidaksemme sinulle tarjoamamme palvelun, räätälöidäksemme kokemuksesi verkkosivustollamme mielenkiintojesi mukaiseksi ja mahdollistaaksemme sopivampien matkustusehdotusten tekemisen sinulle;
-    Lähettääksemme sinulle sähköpostia, e-uutiskirjeitä, personoituja tarjouksia suorien viestien tai muiden yhteydenottojen kautta koskien palveluitamme, jos olet tilannut tällaisia tietoja;
-    Hallinnoidaksemme verkkosivustoamme, diagnosoidaksemme teknisiä ongelmia, parantaaksemme sisältöä ja kohdentaaksemme järjestelmiemme resursseja siten, että voit kokea verkkosivustomme niin tehokkaasti kuin mahdollista;
-    Käsitelläksemme ja jäljittääksemme tapahtumiasi ja lähettääksemme sinulle tietoa meistä ja konsernimme yritysten ja liikekumppaniemme tuotteista ja palveluista ja muuta tietoa ja materiaalia, joka voi kiinnostaa sinua, mutta ainoastaan jos olet antanut meille luvan tehdä niin, tai jos me saamme muutoin tehdä niin sovellettavan lain puitteissa;
-    Lähettääksemme sinulle kyselyitä, joissa kysytään kysymyksiä asiakaskokemuksestasi – joskus me käytämme kolmansia osapuolia tällaisten kyselyiden toteuttamiseen;
-    Vahvistaaksemme, että me olemme tarjonneet sinulle asianmukaisen vakuutuksen, mikäli sovellettavissa;
-    Kehittääksemme, parantaaksemme, markkinoidaksemme, myydäksemme tai tarjotaksemme tuotteita tai palveluita, tai sellaisten yritysten tuotteita tai palveluita, joiden kanssa meillä on kaupallinen suhde, mutta ainoastaan jos olet antanut meille luvan tehdä niin, tai jos me saamme muutoin tehdä niin sovellettavan lain puitteissa;
-    Tutkiaksemme, havaitaksemme ja suojataksemme Loistoristeilyn ja muut kolmannet osapuolet virheitä, laiminlyöntejä, sopimusrikkomuksia, petoksia, varkauksia ja muita laittomia aktiviteetteja vastaan;
-    Pannaksemme täytäntöön yritysliiketapahtuman myynnin, fuusion, yhtiöittämisen tai muun yrityksemme uudelleenjärjestelyyn yhteydessä, jossa tiedot annetaan uudelle, kontrolloivalle entiteetille normaalin liiketoiminnan puitteissa;
-    Tarkastaaksemme käytäntöjemme ja sopimusvelvoitteidemme noudattamisen;
-    Laillisten tai säännöksellisten vaatimusten tai provisioiden sallimissa rajoissa ja niiden noudattamiseksi; ja/tai
-    Mitä tahansa muuta tarkoitusta varten, johon annat suostumuksesi.

Istuntotiedot
Me käytämme istuntotietoja, joita kerätään evästeiden ja pikselitagien avulla, ymmärtääksemme paremmin, kuinka verkkosivustoamme selataan, kuinka monet vierailijat saapuvat tietyille sivuille, verkkosivustollamme vierailujen pituuden ja tiheyden, verkkosivustomme tietokannan hakujen erilaisuuden, vierailijoidemme käyttämät selaintyypit ja tietokoneen käyttöjärjestelmät, sekä IP-osoitteet, joilta vierailijat ottavat yhteyden verkkosivustoomme. Me käytämme näitä tietoja myös parantaaksemme verkkosivustomme sisältöä ja helppokäyttöisyyttä, personoidaksemme ja parantaaksemme yksilöllistä verkkosivustomme katselukokemustasi, sekä tarjotaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavaa tietoa.

Pikselitagit
Me käytämme pikselitageja valvoaksemme tietoliikenteemme avointa nopeutta. Tämä auttaa meitä ymmärtämään lähettämämme tietoliikenteen tehokkuuden. Me emme käytä näitä tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Kertymätiedot
Kertymätiedot tarkoittaa tietoja, jotka on kirjattu missä tahansa muodossa useammasta kuin yhdestä yksilöstä, jossa yksilön henkilöllisyys ei ole tiedossa, eikä sitä voida saada selville tietojen perusteella. Me voimme käyttää kertymätietoja kuvataksemme käyttäjäkantaamme nykyisille tai potentiaalisille kumppaneille, sijoittajille ja mainostajille; kyselyn jälkeen ymmärtääksemme ja vastataksemme markkinoiden tarpeisiin ja mieltymyksiin; tai tehdäksemme suosituksia muille verkkosivustomme käyttäjille. Esimerkiksi, jos verkkosivustomme käyttäjät, jotka ovat matkustaneet tiettyyn kohteeseen, kertovat meille, että heillä oli positiivisia kokemuksia kohteessa olevasta risteilystä, me saatamme suositella kyseistä risteilyä.

Mitä me EMME tee
Me emme missään tapauksessa pyydä luottokorttitietojasi, jäsentunnustasi, salasanaasi, tai henkilötunnustasi suojaamattomassa tai pyytämättömässä sähköpostissa.

6. Kenelle me paljastamme henkilötietoja

Me emme jaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa muutoin kuin Tietosuojakäytäntömme kuvaamalla tavalla. Me emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille heidän promootiotarkoituksiaan varten.

Me voimme paljastaa henkilötietojasi seuraavasti:

-    Niille matkapalvelutarjoajille, joiden kanssa sinä teet järjestelyitä verkkosivustomme kautta, esim. lentoyhtiöt, autovuokraamot, hotellit, maakuljetus tai matkavakuutus. Me annamme heille henkilötiedot, jotka ovat tarpeen ostoksen tai varauksen suorittamiseksi.
-    Muille osapuolille järjestelyiden tekemiseksi tuotteitasi tai palveluitasi varten meidän puolestamme, organisaatioille, jotka suorittavat palveluita meille. Tällaisia muita osapuolia voi sijaita Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolella. Kun siirtoja tällaisiin ei-ETA-entiteetteihin tapahtuu, tiedonsiirtosopimus tulee solmia standardien sopimuslausekkeiden mukaisesti, jotka Euroopan komissio on ottanut käyttöön 27. joulukuuta 2004 (Päätös 2004/915/EY).
-    Organisaatioille, jotka suorittavat palveluita sinulle tai Loistoristeilyiden puolesta, esimerkiksi asiakaspalvelun tarjoamiseksi (mukaan lukien ”live chat” -ominaisuutemme), lippujen toimittamiseksi, tuotteiden lähettämiseksi, luottokorttien käsittelemiseksi, sähköpostiviestien lähettämiseksi sinulle meidän puolestamme, tutkimukseen, markkinointiin, tiedonkäsittelyyn, tiedon tallentamiseen, verkkosivustomme käytön mittaamiseksi tai vierailijan käytön helpottamiseksi. Me jaamme näiden yritysten kanssa ainoastaan ne henkilötiedot, joita he tarvitsevat toimiakseen puolestamme. Jotkin näistä palveluntarjoajista voivat sijaita ETA:n ulkopuolella olevissa maissa. Henkilötietosi annetaan näille organisaatioille ainoastaan, jos he suostuvat käyttämään tällaisia tietoja ainoastaan palvelujen tarjoamiseksi Loistoristeilyille ja Loistoristeilyiden ohjeiden mukaisesti, sekä kyseisiin tietoihin liittyen, toimimaan tavalla, joka on yhdenmukainen Tietosuojakäytäntömme olennaisten periaatteiden kanssa. Silloin kun siirtoja tällaisiin ei-ETA-entiteetteihin tapahtuu, riittävä tietosuoja varmistetaan joko tiedonsiirtosopimuksella, joka on standardien sopimuslausekkeiden mukainen, jotka Euroopan komissio on ottanut käyttöön 5. helmikuuta 2010 (Päätös 2010/87/EY) tai muun laillisesti hyväksyttävän metodin avulla (Safe Harbor -tietosuojakäytäntö, Sitovat yrityssäännöt).
-    Hallituksen virastoille tai säännösvirastoille, jotka voivat sijaita ETA:n ulkopuolella, asiaankuuluvien laillisten tai säännöksellisten vaatimusten tai provisioiden noudattamiseksi, mukaan lukien muttei rajoittuen rajanvalvontavirastoihin.
-    Me saatamme tehdä yhteistyötä muiden yritysten kanssa tarjotaksemme sinulle enemmän tuotteita tai palveluita, esim. promootioiden, kilpailuiden ja palkinnon arvontojen kautta. Me jaamme henkilötietoja näiden muiden yritysten kanssa ainoastaan, jos olet erikseen antanut meille luvan tehdä näin, tai jos meillä on lain mukaan lupa tehdä näin.

Ota huomioon, että on olosuhteita, joissa henkilötietojen paljastaminen voi olla oikeutettua tai sallittua, tai joissa Loistoristeilyt voi olla velvollinen paljastamaan tietoa ilman suostumusta.

Turvallisuus
Kansallisen turvallisuuden suojaamiseksi, sekä matkustusturvallisuuden varmistamiseksi, Yhdysvaltain hallitus ja muut hallitukset voivat pyytää pääsyä matkustajien nimirekisteriin, joka tyypillisesti sisältää nimen, lennon lähtömaan, lennon kohdemaan, lennon ajan, lennon keston, istuinpaikan sijainnin, matkatoimiston, maksutavan, luottokortin numeron, matkasuunnitelman, osoitteen, puhelinnumeron ja ateriapyynnöt. Vastauksena tällaiseen pyyntöön, Loistoristeilyt ja/tai sen tarjoajat antavat pääsyn kaikkiin tietoihin, jotka annat varauksen tekohetkellä sovellettaville hallituksen virastoille niissä maissa joista tai joihin olet matkustamassa.

7. Kuinka me säilytämme ja tallennamme henkilötietoja

Omat varaukseni
Jos olet Loistoristeilyiden jäsen, me yhdistämme henkilötietosi osioon ”Omat varaukseni” Pääset osioon Omat varaukseni verkkosivustomme kotisivulta, kirjauduttuasi verkkosivustollemme rekisteröityneenä jäsenenä. Omat varaukseni-osio sisältää tietoa nykyisistä, perutuista tai menneistä matkoistasi. Oma tilini -osio sisältää nimesi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi, sekä kaupungin, josta yleensä matkustat. Se voi sisältää myös muuta tietoa, jottei sinun tarvitse syöttää niitä joka kerta kun ostat tuotteen tai palvelun. Esimerkiksi, Oma tilini -osio voi sisältää laskutustietosi, ellet pyydä meitä olemaan tallentamatta niitä. Se voi sisältää myös istuinpaikan valintaa tai erityisiä aterioita koskevat mieltymyksesi, tiedot osallistumisestasi kanta-asiakas- tai palkinto-ohjelmiin, sekä sovellettavat jäsennumerot ja muut matkustusmieltymykset.

Voit käyttää, muokata tai poistaa näitä henkilötietoja ajoittain, alla kuvatulla tavalla.

Säilytys ja tallennus
Me säilytämme henkilötietosi tietokannoissamme asiakirjojen hallinta-, säilytys- ja poistokäytäntömme sekä sovellettavien lakien mukaisesti. Tämä aika voi ulottua suhteemme päättymisen ohi, mutta ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen, jotta me saamme riittävästi tietoa vastataksemme myöhemmin ilmeneviin ongelmiin. Esimerkiksi, meidän täytyy mahdollisesti säilyttää tietoa, jotta sinä saisit luottoa matkaa varten, jonka olet ostanut, mutta joka sinun täytyi perua. Meidän täytyy myös mahdollisesti säilyttää tiettyjä tietoja petosten estämiseksi; suojataksemme itsemme vastuuvelvollisuudelta, jotta me voimme tavoitella saatavilla olevia muutoksenhakukeinoja tai rajoittaa meille koituneita vahinkoja; tai jos me uskomme hyvässä uskossa, että laki, säännös, sääntö tai ohje niin vaatii.

Henkilötietosi tallennetaan suojattuihin sijainteihin, ja Loistoristeilyiden hallinnoimille palvelimille, jotka sijaitsevat joko toimistoissamme, tai palveluntarjoajiemme toimistoissa, alla kuvatulla tavalla. Tällaiset suojatut sijainnit voivat sijaita ETA:n ulkopuolisissa maissa.

8. Kuinka me suojaamme henkilötiedot

Loistoristeilyt käyttää fyysisiä, hallinnollisia ja teknisiä varotoimia auttaakseen suojaamaan henkilötietojen luottamuksellisuutta ja koskemattomuutta, sekä vähentääkseen henkilötietojen menetyksen, väärinkäytön, valtuuttamattoman pääsyn, paljastamisen tai muokkaamisen riskiä. Kun henkilötietoja lähetetään palveluntarjoajillemme, me vaadimme, sopimuksissamme heidän kanssaan, että he suojaavat kaikki henkilötiedot sellaisella tavalla, joka on yhdenmukainen Tietosuojakäytännössä kuvattujen periaatteiden kanssa.

Jos päätät ottaa yhteyttä Loistoristeilyihin verkkosivustomme kautta, sinun tulee ottaa huomioon, että WWW:n kautta sähköisesti siirretyt tiedot eivät välttämättä ole suojattuja. Loistoristeilyt ei ota mitään vastuuta sellaisten tietojen menetyksestä, jotka siirrät meille WWW:n kautta. Jos päätät ostaa tuotteita tai palveluita käyttäen luottokorttia, tai jos päätät hakea tuotteita ja palveluita mobiilisovellusten kautta, jotka sijaitsevat lähellä sinua, ja me keräämme geo-sijaintisi, me salaamme kyseisten tietojen lähetyksen käyttäen Secure Socket Layer -teknologiaa (SSL) 128 bitin salauksella.

Pitäessämme yhteyttä kanssasi, me saatamme lähettää sähköpostia salaamattomana ilmitekstinä, sillä me olemme tietoisia siitä, että useimmat jäsenet, vieraat tai tilaajat eivät voi vaivattomasti käsitellä salattuja sähköposteja. Teemme näin sinun mukavuutesi varmistamiseksi, mutta ollen tietoisia siitä turvallisuusongelmasta, että väärinreititettynä tai kaapattuna, se voidaan lukea helpommin kuin salattu sähköposti.

9. Kuinka voit käyttää, muokata tai poistaa henkilötietojasi

Me pyrimme varmistamaan, että henkilötiedot ovat niin tarkkoja, täydellisiä ja ajan tasaisia, kuin on tarpeen niitä tarkoituksia varten, joihin käytämme tietoja.

Pääset henkilötietoihisi Omat varauksesi-kansiosta, ja voit päivittää, korjata tai muokata niitä tarpeen mukaan. Esimerkiksi, voit muuttaa sähköpostiosoitettasi, lempiharrastuksiasi tai lempikohteitasi, tai mieltymystäsi koskien sähköpostiemme, e-uutiskirjeidemme tai pikaviestintään räätälöityjen mainosten vastaanottamista milloin tahansa.

Jos haluat muokata tai poistaa muita henkilötietoja, voit tehdä näin ottamalla meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla. Jos pyydät meitä poistamaan kaikki Omat varaukseni-kansioon tallennetut henkilötiedot tai matkarekisterit, me teemme niin välittömästi, siinä määrin kuin mahdollista. Kuitenkin, kun vaaditut henkilötiedot poistetaan Omat varaukseni-kansiosta, et enää pysty käyttämään monia palveluista, jotka ovat verkkosivustomme jäsenten käytettävissä, ellet rekisteröidy uudelleen. Muista, että me emme välttämättä pysty toteuttamaan pyyntöäsi, jos meillä on lainmukainen velvollisuus säilyttää kyseiset tiedot, tai muista yllä kuvatuista syistä johtuen.

10. Tietosuoja

Pois jättäytyminen
Osana osto- tai jäseneksi rekisteröitymisprosessia, me annamme sinulle mahdollisuuden vastaanottaa sähköposti- tai suoraviestitietoa tuotteistamme ja palveluistamme, päivityksistä verkkosivustollamme, räätälöidyistä mainoksista ja promootioista, jotka on kohdistettu sinua kiinnostaviin asioihin, kuten lentoalennuksista, promootioista ja muista matkustusmahdollisuuksista, joita on saatavilla verkkosivustollamme ja/tai jotka ovat matkapalveluntarjoajiemme ja mainostajiemme sponsoroimia. Me lähetämme nämä tiedot suoraan itse tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kautta. Jos päätät vastaanottaa näitä viestejä verkkosivustostamme, me lähetämme ne sinulle. Milloin tahansa, voit muuttaa mitä viestejä haluat vastaanottaa ja mitä et, vaihtamalla mieltymyksiäsi yllä kuvatulla tavalla. Lisäksi, sähköpostiemme ja muiden viestiemme mukana saat ohjeet siitä kuinka perua tilauksesi ja ilmoittaa meille valinnastasi, jos päätät ettet halua vastaanottaa tulevia markkinointi- tai promootiosähköposteja meiltä. Valitaksesi, ettet halua enää sähköposteja tai viestejä yrityksiltä, joilta olet aiemmin pyytänyt tuotteita tai palveluita, ota heihin suoraan yhteyttä.

Valvonta
Loistoristeilyt voi ajoittain valvoa ja tarkastaa verkkosivustomme, puhelinkeskustelujen tai sähköpostien kautta lähetetyt tai vastaanotetut tiedot laadunvalvonta- ja koulutustarkoituksia varten. Me varaamme oikeuden sensuroida, muokata, poistaa tai kieltää kaiken tiedon lähetyksen tai vastaanoton, jonka Loistoristeilyt tulkitsee epäsopivaksi, tai rikkovan Ehtojamme ja edellytyksiämme. Valvonnan aikana tietoja voidaan tutkia, tallentaa tai kopioida.

Linkit
Mukavuutesi varmistamiseksi, verkkosivustomme tarjoaa linkkejä muille verkkosivustoille. Kun napsautat yhtä näistä linkeistä, poistut meidän verkkosivustoltamme ja siirryt toiselle verkkosivustolle. Me emme ole vastuussa tällaisista kolmannen osapuolen verkkosivustoista. Sinun tulee huolellisesti tarkastaa muiden vierailemiesi verkkosivustojen tietosuojalausunnot, koska kyseiset tietosuojalausunnot koskevat vierailuasi tällaisilla muilla verkkosivustoilla.

11. Muutokset Tietosuojakäytäntöömme

Me saatamme muuttaa tai täydentää Tietosuojakäytäntöämme ajoittain. Myös omistajamme saattaa vaihtua. Me postitamme asiaankuuluvan ilmoituksen muutoksista Tietosuojakäytäntöömme sekä verkkosivustomme omistajuuden muutoksista. Tietosuojakäytännön muutokset koskevat tietoja, jotka on kerätty siitä päivästä alkaen, jolloin me panemme esille tarkistetun Tietosuojakäytännön verkkosivustollemme. Jos me teemme mitä tahansa olennaisia muutoksia, me ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse (joka lähetetään tililläsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen) tai antamalla ilmoituksen verkkosivustollamme ennen muutoksen voimaantuloa.

12. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita koskien (a) henkilötietoihin pääsyä, (b) henkilötietojen keruuta, käyttöä, hallintaa tai paljastamista, (c) Tietosuojakäytäntöämme tai tiedonkäsittelykäytäntöjämme, tai (d) sitä kenen kanssa henkilötietosi jaetaan, tai jos tarvitset lisäapua henkilötietoihin liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla. Me pyrimme vastaamaan kysymyksiisi tai huolenaiheisiisi välittömästi vastaanotettuamme ne.

Allied Travel Consultants Oy Ltd
Loistoristeilyt
Kotiosaarenkatu 3
00560 Helsinki
Suomi
myynti@loistoristeilyt.fi