Bahama: Nassau ja Freeport

Kuuban pohjoispuolella sijaitseva Bahama koostuu kaikkiaan noin 700 saaresta, joista noin 30 on asuttuja.

Saariryhmän pääkaupunki Nassau oli 1700-luvulla suosittu merirosvojen, mm. kuuluisan Mustaparran piilopaikka. Nykyään Nassaussa ei enää näe merirosvoja vaan bisnesmiehiä, sillä kaupunki on maan talouselämän ja kulttuurin keskus. Vierailipa Nassaussa myös James Bond kaikkiaan neljässä elokuvassa, mm. Casino Royalissa. Nassau on myös yksi harvoista kaupungeista jotka ovat saaneet UNESCOn tunnustuksen käsityötaiteen ja folkloren kaupunkina.

Bahaman toiseksi suurin kaupunki, Grand Bahamalla sijaitseva Freeport on muun Bahaman tavoin lekottelijan paratiisi. Alun perinkin kaupunkia on kehitetty rantaelämää ja luontokohteita korostaen. Ilmasto hellii ja paikalliset toivottavat tervetulleeksi aidolla ystävällisyydellä. Tässä kohteessa kameraa ei kannata unohtaa laivaan; Freeport on Karibiaa kauneimmillaan.

 • Fort Lauderdale, Florida USA

  Fort Lauderdale on kymmenen yön Karibian risteilyn alku- ja päätesatama. Risteilyn paluupäivänä voit lentoaikataulun salliessa lähteä Miamin kaupunkikierrokselle.

 • Jamaika: Ocho Rios ja Montego Bay

  Jamaika on tunnettu niin reggaesta, rastafareista kuin maailman huippujuoksijoistaan - mm. Bob Marleyn ja Usain Boltin nimet ovatkin varmasti tuttuja kaikille.

 • Turks- & Caicossaaret, Grand Turk

  Grand Turk on suosittu pysähdyskohde risteilyaluksille, eikä syyttä. Kristallinkirkas meri ja vesiaktiviteetit ovat paikan vetonauloja. Grand Turk onkin oiva kohde testata esimerkiksi suursuosioon noussutta sup-lautailua.

 • Caymansaaret, Grand Cayman

  Karibianmeren tunnetuin veroparatiisi Cayman-saaret tarjoaa rentouttavia hetkiä bisnesmiehille; saari ei peri veroja sen paremmin asukkailtaan kuin yrityksiltäkään.

 • Isla Roatan, Honduras

  Lämmin ja kirkas merivesi, värikkäät kalat, kilpikonnat sekä koralliriutat tarjoavat täällä loistavat puitteet uintiin ja snorklaukseen.

 • Meksiko, Cozumel ja Costa Maya

  Cozumel, mayakielellä "pääskysten saari", sijaitsee Jukatanin niemimaan itärannikolla. Karibianmeren aalloissa kylpevä saari on mainio sukelluskohde. Cozumelilla koet kristallin kirkkaat vedet, loputtomat rannat sekä kohtaat erityisen ystävälliset ja vieraanvaraiset paikalliset ihmiset.