Jamaika: Ocho Rios ja Montego Bay

Jamaika on tunnettu niin reggaesta, rastafareista kuin maailman huippujuoksijoistaan - mm. Bob Marleyn ja Usain Boltin nimet ovatkin varmasti tuttuja kaikille.

Ocho Rios on keskellä sademetsän peittämiä vuoria ja kullanhohtoisia hiekkarantoja. Alueen ehdoton nähtävyys on kuuluisa vesiputous Dunn’s River Falls. Uskomaton 55 metriä korkea luonnonvesiputous laskeutuu keskelle trooppista, vehreää viidakkoa. Vesiputouksen juurella on pieniä altaita, joissa voi uittaa jalkojaan putouksen virkistävässä vedessä.

Jamaikan toiseksi suurin kaupunki Montego Bay on saaren matkailuelämän keskus. Sieltä löydät matalia rantoja, ravintoloita, ostoksia ja ihanaa tunnelmaa reggaen tahdissa. Rantakatuja reunustavat ravintolat, baarit, rommikaupat ja eläväiset katukauppiaat. Täällä voit maistaa Jamaikan kansallisruokaa, jerkiä, sekä ostella pikkuputiikeista kaikkea varvastossuista ja sarongeista puuveistoksiin, mausteisiin ja jamaikalaiseen rommiin.

Falmouthissa kannattaa myös lähteä tutkiskelemaan saaren ihmeellisen vehreää luontoa vesiputouksineen ja viidakon saloineen. Voit osallistua vaikkapa jokimelontaretkelle tai tehdä tuttavuutta eksoottisten eläinten kanssa - pääset halutessasi tervehtimään oikeaa krokotiilia tai boaa.

 

 • Fort Lauderdale, Florida USA

  Fort Lauderdale on kymmenen yön Karibian risteilyn alku- ja päätesatama. Risteilyn paluupäivänä voit lentoaikataulun salliessa lähteä Miamin kaupunkikierrokselle.

 • Bahama: Nassau ja Freeport

  Kuuban pohjoispuolella sijaitseva Bahama koostuu kaikkiaan noin 700 saaresta, joista noin 30 on asuttuja.

 • Turks- & Caicossaaret, Grand Turk

  Grand Turk on suosittu pysähdyskohde risteilyaluksille, eikä syyttä. Kristallinkirkas meri ja vesiaktiviteetit ovat paikan vetonauloja. Grand Turk onkin oiva kohde testata esimerkiksi suursuosioon noussutta sup-lautailua.

 • Caymansaaret, Grand Cayman

  Karibianmeren tunnetuin veroparatiisi Cayman-saaret tarjoaa rentouttavia hetkiä bisnesmiehille; saari ei peri veroja sen paremmin asukkailtaan kuin yrityksiltäkään.

 • Isla Roatan, Honduras

  Lämmin ja kirkas merivesi, värikkäät kalat, kilpikonnat sekä koralliriutat tarjoavat täällä loistavat puitteet uintiin ja snorklaukseen.

 • Meksiko, Cozumel ja Costa Maya

  Cozumel, mayakielellä "pääskysten saari", sijaitsee Jukatanin niemimaan itärannikolla. Karibianmeren aalloissa kylpevä saari on mainio sukelluskohde. Cozumelilla koet kristallin kirkkaat vedet, loputtomat rannat sekä kohtaat erityisen ystävälliset ja vieraanvaraiset paikalliset ihmiset.