Papeete, Tahiti, Polyneesia

Tahiti on trooppisena rantalomakohteena tunnettu saari, joka valloittaa turkooseilla laguuneillaan, huojuvilla palmuillaan ja upeilla rannoillaan. Tahiti on Tyynellämerellä sijaitsevan Ranskan Polynesian suurin saari, ja Papeete puolestaan Ranskan Polynesian pääkaupunki.
Tahiti on vesihirmun paratiisi, sillä saarella riittää veteen liittyviä aktiviteetteja snorklauksesta purjehdukseen. Kulttuurinnälkäiselle riittää purtavaa, sillä eri puolilta saarta löytyy polynesialaiseen kulttuuriin liittyviä raunioita ja pyhiä kohteita.
Rantaelämästä nauttiva voi suunnata Tahitin parhaille rannoille, jotka sijaitsevat noin kymmenen kilometrin päässä pääkaupungista Puna’auian lähistöllä. Osa Tahitin rannoista on mustia, sillä ne koostuvat hienosta tulivuorihiekasta.
Papeetessa voi viettää aikaa ostoksilla ja nauttimalla päivästä kahviloissa tai ruokapaikoissa. Tuliaisiksi voi ostaa esimerkiksi mustia helmiä eli Tahitin helmiä, jotka ovat aivan erityinen oma helmilajinsa. Niitä joita syntyy Ranskan Polynesian viiden saariryhmän laguunien vesissä.

 • Penang, Malesia

  Värikäs Penang on Kuala Lumpurin tapaan tunnettu hyvästä ruoastaan. Ruoan lisäksi matkaajia houkuttelevat historialliset nähtävyydet, luonto ja rantaelämä. Eläinten ystävät pääsevät suurella todennäköisyydellä tekemään tuttavuutta Penangin apinoiden kanssa.

 • Nha Trang, Vietnam

  Nha Trang on suosittu lomakohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Viehättävässä rantakaupungissa on onnistuttu säilyttämään autenttisuus ja pääset näkemään ystävällisten paikallisten aitoa arkea. Nha Trangissa yhdistyy rantaelämä, kiehtova historia ja lukuisat aktiviteetit.

 • Hong Kong, Kiina

  Hongkongin pilvenpiirtäjien keskellä todella tunnet suuren kaupungin sykkeen. Yli seitsemän miljoonan asukkaan metropolissa yhdistyy moderni liike-elämä sekä vanha perinteinen kulttuuri. Perinteinen kiinalainen kulttuuri näkyy temppelialueina sekä idyllisinä sivukatuina, joilla käsityöläiset valmistavat esineitä satavuotisin perintein.

 • Ateena, Kreikka

  Ateena tuo hyvän vastapainon reitin idyllisille, pienemmille kohteille. Kiireinen pääkaupunki tarjoaa vierailijoilleen antiikin ajan nähtävyyksiä, hyvät shoppailumahdollisuudet, kulttuurielämyksiä ja hyvää ruokaa.

 • Cristobal, Panama

  Cristobal sijaitsee Colonissa, Panaman kanavan itäosassa. Tästä alkaa huikea matka Panaman kanavan läpi kohti Tyyntä valtamerta!

 • Venetsia, Italia

  Itäisen Välimeren risteily alkaa pääsääntöisesti kauniista ja romanttisesta Venetsiasta. Mystinen kaupunki huokuu menneiden aikojen tunnelmaa ja onkin oiva tutustumiskohde historiannälkäisille. Venetsian lukuisia kanavia ylittäviä siltoja kulkiessaan pääsee osaksi postikorteista tuttua miljöötä.

 • Bari, Italia

  Bari on Apulian alueen pääkaupunki ja samalla vilkkain satamakaupunki. Viehättävä Bari on tunnettu kapeista kujistaan ja vanhoista rakennuksistaan. Kohteen erikoisuus on pastanteolle pyhitetty kortteli, jossa paikalliset pyörittävät vikkelin sormin korvanmuotoista orecchiette-pastaa.

 • Civitavecchia (Rooma), Italia

  Civitavecchia, johon aluksemme saapuu, sijaitsee noin puolentoista tunnin päässä Rooman kaupungin ydinkeskustasta. Laivalla on laaja retkivalikoima, joista jokaiselle löytyy taatusti mieluista tekemistä.

 • Marseille, Ranska

  Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojista löytyy Marseille, Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa.

 • Barcelona, Espanja

  Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti.

 • Santa Cruz de Tenerife, Kanariansaaret

  St. Cruz tunnetaan arkkitehtuuristaan, puistoistaan, ostosmahdollisuuksistaan sekä karnevaaleistaan. Kaupunki on Kanariansaarten toiseksi suurin, mutta se on onnistunut säilyttämään perinteisen espanjalaisen kulttuurinsa.

 • Barbados

  Barbados on valokuvaajan unelmakohde. Postikorttimaisemat toisensa jälkeen laittavat kameran laulamaan. Valkoisia, puuterisia hiekkarantoja, vilkkaita, värikkäitä kaupunkeja sekä iloisia asukkaita. Mitäpä sitä muuta lomalainen kaipaisi!

 • Aruba

  Aruba on kaunis ja romanttinen rantalomakohde, mistä syystä se onkin erityisesti tuoreiden hääparien suosiossa. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat muun muassa pääkaupunki Oranjestad sekä saaren läheisyyteen uponnut Antilla-laivan hylky.

 • San Antonia / Santiago de Chile, Chile

  San Antonia on satamakaupunginosa Santiago De Chilen rannalla. Kaupungin keskusta-alue Centro on vilkas päivisin ja soveltuu erinomaisesti shoppailuun ja alueelta löytyy lounaskahviloita ja pikaruokaloita.

 • Pääsiäissaari, Chile

  Kukapa ei olisi nähnyt kuvissa ihmistä muistuttavia, jopa 12 metriä korkeita Moai-patsaita. Nyt ne on mahdollista nähdä ihan omin silmin tällä keskellä Tyyntä valtamerta sijaitsevalla pikkuisella saarella, joka on Chilen tärkeimpiä turistikohteita.

 • Pitcairn, Yhdistynyt Kuningaskunta

  Pitcairn on Britannian viimeinen siirtomaa Tyynellämerellä, se sijaitsee suurin piirtein Uuden-Seelannin ja Perun välisen matkan puolivälissä. Saaren kulttuuri on kielen tapaan sekoitus brittiläisiä ja tahitilaisia vaikutteita.

 • Rarotonga, Cooksaaret

  Rarotonga on Cooksaarten asutuin saari ja koko saariryhmittymän keskus. Saari muodostui tuliperäisen toiminnan seurauksena noin 2 miljoona vuotta sitten, sen takia saaren sisäosissa on jyrkkiä laaksoja, kapeita harjanteita ja epätasaisia mäkiä joita peittää sankka metsä.

 • Tauranga, Uusi-Seelanti

  Uuden-Seelannin aurinkoinen Tauranga kaupunki tarjoaa useita mahdollisuuksia merellisiin seikkailuihin aina purjehduksesta delfiinien katseluun. Kaupungin keskustassa on useita historiallisesti merkittäviä alueita, joihin voi helposti tutustua kävellen.

 • Auckland, Uusi-Seelanti

  Auckland on vehreä ja viihtyisä kaupunki, joka tunnetaan ”purjeiden kaupunkina.” Lempinimensä kaupunki on saanut siitä, että sitä ympäröi meri. Auckland on Uuden-Seelannin pohjoisrannikon tiheimmin asutettu alue, jossa voi haistella kansainvälistä ja rentoa ilmapiiriä.

 • Melbourne, Australia

  Melbourne on Australian kulttuuripääkaupunki, joka sijaitsee maan kaakkoisrannikolla. Kaupunki on ainutlaatuinen yhdistelmä suurkaupungin rientoja sekä rantakaupungin letkeää tunnelmaa. Kaupunki on täynnä mielenkiintoisia gallerioita, ooppera- ja teatteriesityksiä sekä livemusiikkia.

 • Cairns, Australia

  Cairns on varsinkin Suurelle Valliriutalle suuntautuvien retkiensä ansiosta jatkuvasti suuressa suosiossa. Cairnsissa on sisältöä niin seikkailuharrastajille ja aktiivimatkailijoille kuin rauhaa rakastaville tunnelmoijillekin.

 • Singapore

  Ostoksia, makuelämyksiä, kulttuuria ja utopistista arkkitehtuuria - tätä kaikkea tarjoaa Singaporen kaupunkivaltio. Tämä Kaakkois-Aasian moderni metropoli on rikas ja hyvinvoiva.

 • Port Klang ja Penang, Malesia

  Port Klang, Kuala Lumpur ja Penang

 • Colombo, Sri Lanka

  Sri Lankassa houkuttelevat sen smaragdinvihreät trooppiset metsät vesiputouksineen, upea luonto villieläimineen, sekä kiehtovat retket mystisille temppelialueille. Maan pääkaupunki Colombo on eksoottinen, kaoottinen ja värikäs kaupunki, joka suorastaan kuhisee elämää.

 • Mormugao, Intia

  Mormugao on Goan tärkein satama. Kohde on todellinen värien, äänien, tuoksujen ja makujen ilotulitus - nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, että perässä on miltein vaikea pysytellä. Aurinkoisessa Mormugaossa on helppo antautua aistien ja kulttuurin vietäväksi.

 • Mumbai, Intia

  Risteilyn alku- ja päätesatamana toimii usein Intian suurin kaupunki, Mumbai. Mumbai on värikäs sekamelska Bollywood-tähtiä, temppeleitä ja hiekkarantoja. Elämä tässä vilkkaassa kaupungissa on nopeatempoista, eikä Mumbai koskaan nuku.

 • Oman, Salalah

  Oman on rauhallinen, siisti ja suhteellisen vapaamielinen arabimaa, ja Salalah maan toiseksi suurin kaupunki. Onpa Salalah myös maan talouden ja muodin keskus. Värikkään Salalahin vanha kaupunki tunnetaan nimellä Zufar, ja Salalahiin tutustumiseen riittää puoli päivää.

 • Aqaba, Jordania

  Komeat vuoret reunustavat tätä Punaisenmeren pohjukassa sijaitsevaa kaupunkia. Aqabassa kaikuu rukouskutsut, ja saattaapa kameli käyskennellä vastaan jopa keskustassa. Aqaba on sopii hyvin sukeltajille ja snorklaajille, mutta myös monille muille.

 • Katakolon ja Olympia, Kreikka

  Katakolon on merenrantakaupunki, joka on yleinen pysähdyspaikka isoille risteilijöille. Suurin osa matkaajista suuntaa Katakolosta Olympian kaupunkiin, jossa järjestettiin muinaisia Olympia kisoja. Kaupungissa on paljon nähtävää, sillä alueella on useita temppeleitä ja alttarialueita.