Emiraatit, Abu Dhabi

Abu Dhabi on suurin Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista. Arabiemiirikuntien liiton pääkaupunki on myös nimeltään Abu Dhabi, ja se on Dubain lisäksi yksi maan suosikkilomakohteista. Abu Dhabin, jonka nimi tarkoittaa antiloopin isää, on vauhdikkaasti kehittyvä kaupunki. Sieltä löytyy niin ikivanhoja perinteitä kuin itämaista eksotiikkaa ja huikeita pilvenpiirtäjiä.

Myös ostoskeskukset ovat henkeäsalpaavia, ja jos kävijä pitää enemmän värikylläisistä basaareista, niin niitäkin on tarjolla.

Haluaisitko aidon itämaisen maton matkamuistoksi kotiin vietäväksi? Sellaisia löytyy basaareista. Vaatteiden ja kenkien ystäville basaarit ovat aarreaittoja. Kaupungista voi ostaa myös kultakorun rakkaalleen, ja miksipä ei vaikkapa kihlasormuksia. Niiden tarinaa voi kertoa tuleville sukupolville.

 • Emiraatit, Dubai

  On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

 • Emiraatit, Sir Bani Yas

  Sir Bani Yas tuo mukavaa vastapainoa kaupunkikohteille - tällä paratiisisaarella pääset nimittäin nauttimaan leppoisasta rantalomapäivästä uiden, aurinkoa ottaen ja kylmiä cocktaileja siemaillen!

 • Oman, Muscat

  Muscat on Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki. Sitä on kutsuttu Arabian jalokiveksi. Muscatilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, mutta sen sijaan kiehtova vanha kaupunki ja moderneja liikekeskuksia.

 • Oman, Khasab

  Khasab on pieni kalastajakylä ja täysin toisenlainen kuin vilkas Muscat. Merestä nousevat komeat vuoret ja hiekkarannat ovat kuin hiekka-aavikkoa Intian valtameren kimmeltäessä turkoosinhehkuisena. Elämä on rauhallisempaa kuin Muscatissa.