Emiraatit, Dubai

On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

Dubai on bisneksen ja ostosten keskus, pilvenpiirtäjien kimmeltävä kaupunki. Siellä houkuttelevat jalokivikaupat ja kulinaarisia elämyksiä tarjoavat ravintolat. Valtavissa ostoskeskuksissa saattaa olla sisällään jopa laskettelukeskuksia.

Tinkiä kannattaa, vaikka olisi ostamassa kultaa –Dubaihan on maailman suurimpia kultakaupan keskuksia. Nyt taatelitkin ovat aivan muuta kuin ennen: khalas-taateli maistuu kinuskille, ja taateleita myös täytetään, vaikkapa sitruunankuorelle ja inkiväärillä. Tarjolla on myös taateleista tehtyä kuohuvaa juomaa, alkoholitonta.

Ja mitä on Dubain ulkopuolella: siellä alkaa aavikko. Seitsemästä emiirikunnasta koostuva Yhdistyneet arabiemiirikunnat on valtio Arabian niemimaan koillisosassa Persianlahden rannikolla. Sen rajanaapurit ovat Oman ja Saudi-Arabia.

 • Emiraatit, Abu Dhabi

  Abu Dhabi on suurin Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista. Arabiemiirikuntien liiton pääkaupunki on myös nimeltään Abu Dhabi, ja se on Dubain lisäksi yksi maan suosikkilomakohteista. Abu Dhabin, jonka nimi tarkoittaa antiloopin isää, on vauhdikkaasti kehittyvä kaupunki.

 • Emiraatit, Sir Bani Yas

  Sir Bani Yas tuo mukavaa vastapainoa kaupunkikohteille - tällä paratiisisaarella pääset nimittäin nauttimaan leppoisasta rantalomapäivästä uiden, aurinkoa ottaen ja kylmiä cocktaileja siemaillen!

 • Oman, Muscat

  Muscat on Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki. Sitä on kutsuttu Arabian jalokiveksi. Muscatilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, mutta sen sijaan kiehtova vanha kaupunki ja moderneja liikekeskuksia.

 • Oman, Khasab

  Khasab on pieni kalastajakylä ja täysin toisenlainen kuin vilkas Muscat. Merestä nousevat komeat vuoret ja hiekkarannat ovat kuin hiekka-aavikkoa Intian valtameren kimmeltäessä turkoosinhehkuisena. Elämä on rauhallisempaa kuin Muscatissa.