Karibia

Risteilylaiva lipuu Karibian samettisessa yössä, tähtitaivas valaisee sähkönsinistä merta ja lämmin merituuli hyväilee kasvoja. Nukkumaan pitäisi mennä, mutta ei malta. Nyt voi vain olla ja nauttia. Tätä on elämä parhaimmillaan.

Kun laiva ankkuroituu aamulla satamaan, avautuu edessä puuterihiekkaisia rantoja, kauniita kyliä ja huojuvia palmuja. Noin 30 asteen lämpötila on tehnyt matkalaukkujen pakkaamisesta helppoa, ja kun painaa varpaansa hiekkaan, on mahdotonta olla hymyilemättä. Edessä on pala Karibian kulttuuria ja paikallisia herkkuja, kilpikonnia ja maya-intiaanien raunioita. Edessä on matka, joka ei unohdu koskaan.

Paras tapa nauttia Karibian upeista maisemista ja lukemattomista paratiisisaarista on loistoristeilijän matkassa! Loistoristeilyt tarjoaa markkinoiden ylivoimaisesti parhaat risteilyt Karibialle, tälle eksoottiselle saariryhmälle Väli-Amerikan edustalla. Kun lähdet matkaamme, saat upeat puitteet matkustamiselle, korkealaatuisen täysihoidon ruokineen ja juomineen sekä kaikkein monipuolisimman matkareitin. Lupaamme, että kamerasi tulee käymään yhtä kuumana kuin aurinko. Suosittelemme etenkin kymmenen ja 14 päivän risteilyä Karibialla.

Useilla lähdöillä matkassa mukana kulkee suomalainen matkanjohtaja, joka vetää eri kohteissa suomenkielisiä retkiä. Retket kattavat kaikki mielenkiintoisimmat kohteet eri pysähdyspaikoillamme. Saaria voi toki tutkia ominkin päin!

Valitse risteilysi ja tutustu alta oman reittisi kohteisiin!

 • Florida, Fort Lauderdale

  Fort Lauderdale on kymmenen yön Karibian risteilyn alku- ja päätesatama. Risteilyn paluupäivänä voit lentoaikataulun salliessa lähteä Miamin kaupunkikierrokselle.

 • Florida, Miami

  Miami on sekoitus pastellinsävyisia art deco -taloja, hiekkarantoja ja valtavasti nähtävää. Käymisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi Ocean Driven kuuluisa rantakatu, 5th avenue ja ostoskeskus Dolphin Mall, jossa voi ostaa merkkiliikkeiden kuten Tommy Hilfigerin ja Hugo Bossin poistomyymälöistä tuotteita pilkkahintaan.

 • Florida, Key West

  Yhdysvaltojen eteläisimmässä kaupungissa kohtaa nykypäivän Amerikka sekä vanha kuubalainen ja karibialainen tunnelma. Key Westissä voit nauttia palmurannoista ja lukuisista vesiurheilumahdollisuuksista, se sopii hyvin niin rantalomailijalle kuin sukeltajalle.

 • Bahama, Nassau

  Bahaman pääkaupunki Nassau oli 1700-luvulla suosittu merirosvojen piilopaikka. Nykyään Nassaussa ei enää näe merirosvoja, vaan bisnesmiehiä, sillä kaupunki on maan talouselämän ja kulttuurin keskus. Vierailipa Nassaussa myös James Bond elokuvassa Casino Royal.

 • Bahama, Freeport

  Bahaman toiseksi suurin kaupunki, Freeport, on muun Bahaman tavoin lekottelijan paratiisi. Ilmasto hellii ja paikalliset toivottavat tervetulleeksi aidolla ystävällisyydellä. Tässä kohteessa kameraa ei kannata unohtaa laivaan; Freeport on Karibiaa kauneimmillaan.

 • Dominikaaninen tasavalta, Amber Cove

  Tämän vuoristoisen maan rinteitä komistaa vehreä trooppinen kasvillisuus solisevine vesiputouksineen. Maisemat täällä muistuttavat todella Eedeniä hiekkarantoineen ja auringonlaskuineen. Amber Cove on todellinen auringonpalvojan paratiisi.

 • Turks- ja Caicossaaret, Grand Turk

  Grand Turk on suosittu pysähdyskohde risteilyaluksille, eikä syyttä. Kristallinkirkas meri ja vesiaktiviteetit ovat paikan vetonauloja. Grand Turk onkin oiva kohde testata esimerkiksi suursuosioon noussutta sup-lautailua.

 • Caymansaaret, Grand Cayman

  Karibianmeren tunnetuin veroparatiisi Cayman-saaret tarjoaa rentouttavia hetkiä bisnesmiehille; saari ei peri veroja sen paremmin asukkailtaan kuin yrityksiltäkään.

 • Honduras, Roatan

  Lämmin ja kirkas merivesi, värikkäät kalat, kilpikonnat sekä koralliriutat tarjoavat täällä loistavat puitteet uintiin ja snorklaukseen.

 • Meksiko, Costa Maya

  Costa Mayan rantaparatiisissa voi viettää leppoisan päivän auringonoton ja sukelluksen parissa tai lähteä tutustumaan sademetsässä sijainneeseen Maya-kulttuurin keskukseen Chacchobenin raunioalueelle, jonka kulttuuri kukoisti 250-luvusta aina 900-luvulle saakka.

 • Meksiko, Cozumel

  Cozumel, mayakielellä "pääskysten saari", sijaitsee Jukatanin niemimaan itärannikolla. Karibianmeren aalloissa kylpevä saari on mainio sukelluskohde. Cozumelilla koet kristallin kirkkaat vedet, loputtomat rannat sekä kohtaat erityisen ystävälliset ja vieraanvaraiset paikalliset.

 • Meksiko, Progreso

  Progreso on viehättävä kaupunki Meksikossa. Meksikolainen elämäntyyli näkyy täällä niin maukkaassa ja tulisessa ruuassa kuin värikkäässä katukuvassakin. Jo pelkkä kohteessa käyskentely on kokemus itsessänsä.

 • Jamaika, Ocho Rios

  Kohteesta ei voi erehtyä, kun laiva lipuu Jamaikalle Ocho Riosin kaupunkiin. ”Yeah man, hello!”, huikkaavat paikalliset ystävällisesti, reggae-musiikki raikaa ja jamaikalaisen rennonletkeän svengin tuntee ytimissä asti.

 • Belize

  Belizeä on aikojen saatossa hallinnut mayat, espanajalaiset sekä britit, kunnes se itsenäistyi 1981. Belizessä luonto on monimuotoista, sieltä löytyy niin upeita koralliriuttoja, reheviä sademetsiä kuin matalia vuoristojakin.

 • Guadeloupe

  Aurinkoinen Guadeloupe on 14 yön Karibian risteilyn alku- ja päätesatama. Lähtö- ja paluupäivänä kohteeseen ei ole liiemmin aikaa tutustua, mutta laiva pysähtyy Guadeloupella kesken risteilyn kokonaisen päivän verran!

 • St. Kitts

  St. Kitts on saari St. Kitts ja Nevisin saarivaltiossa. Kohde on oiva paikka luonnon tutkiskeluun, vesiurheilun harrastamiseen ja golfin peluuseen.

 • Brittiläiset Neitsytsaaret, Tortola

  Tortola kuuluu Brittiläisiin Neitsytsaariin, ja on sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan saariryhmän suurin. Tortolasta löytyy lukemattomia kauniita rantoja, joista ainakin yksi on koettava!

 • St. Maarten

  Hollantilainen St. Maarten jakaa saman saaren yhdessä ranskalaisen St. Martinin kanssa. St. Maarten on tunnettu Maho Beach nimisestä rannasta, joka sijaitsee aivan lentokentän vieressä. Rannan yli laskeutuu jatkuvasti matalalla lentäviä lentokoneita

 • Antigua

  Kauniit auringonlaskut, letkeä karibialainen elämäntyyli ja laaja aktiviteettivalikoima ovat Antiguan tavaramerkkejä.

 • Saint Vincent ja Grenadiinit, Kingstown

  Kingstown, on Saint Vincent ja Grenadiinien pääkaupunki, sekä viennin ja turismin kannalta tärkeä satama. Vientituotteita ovat muun muassa banaanit ja pähkinät.

 • Martinique

  Martinique on Ranskan merentakainen departementti ja siten myös osa Euroopan unionia ja euroaluetta. Kokemisen arvoista Martiniquessa ovat värikkäät kauppahallit; vaatteiden ja korujen lisäksi niissä myydään hedelmiä, kasveja ja mausteita, joita ei Suomessa näe.

 • Trinidad-Tobago, Scarborough

  Scarborough on kaupunki Trinidad-Tobagolla. Se on Tobago-nimisen saaren pääkaupunki. Scarborough on suosittu kohde sukeltajien keskuudessa, mutta tekemistä löytyy muillekin. Trooppinen ilmasto hellii ympäri vuoden ja merivesi on lämmintä.

 • Grenada

  Grenada on yksi Karibian vehreimmistä ja hedelmällisimmistä saarista. Täällä kukat kukkivat ja lähes kaikki kuviteltavissa olevat hedelmät kasvavat.

 • Barbados

  Barbados on valokuvaajan unelmakohde. Postikorttimaisemat toisensa jälkeen laittavat kameran laulamaan. Valkoisia, puuterisia hiekkarantoja, vilkkaita, värikkäitä kaupunkeja sekä iloisia asukkaita. Mitäpä sitä muuta lomalainen kaipaisi!

 • St. Lucia

  St. Lucia on häämatkalaisten suosikkikohde - eikä syyttä. Kohteessa voit nauttia kauniista rannoista, vehreistä sademetsistä ja vaikkapa snorklauksesta sekä värikkäästä merenalaisesta elämästä.

 • Curacao

  Curacaolta löytyy monien muiden Karibian kohteiden tapaan upeita rantoja sekä hyvät puitteet sukeltamiselle. Saarella on kuitenkin lisäksi myös värikästä kaupunkielämää.

 • Aruba

  Aruba on kaunis ja romanttinen rantalomakohde, mistä syystä se onkin erityisesti tuoreiden hääparien suosiossa. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat muun muassa pääkaupunki Oranjestad sekä saaren läheisyyteen uponnut Antilla-laivan hylky.

 • Bes-saaret

  Bes-saaret kattavat Bonairen, Sint Eustatiuksen sekä Saban saaret. Nähtävää ja koettavaa löytyy alueelta niin veden pinnalta kuin sen altakin. Luonnonpuistot ja upeat koralliriutat hemmottelevat luonnon ystäviä. Myös värikkäät linnut ovat paikan tavaramerkki.