Kreikka, Korfu

Korfun saarella riittää nähtävää ja ihasteltavaa. Paljon kertoo jo se, että Korfun vanha kaupunki venetsialaisine linnoituksineen on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Vanha kaupunki henkii keskiaikaista tunnelmaa holvikäytäviensä, mukulakivikujiensa, pastellisävyisten talojensa, puutarhojensa ja pienten aukioidensa ansiosta.

Alueen keskellä ylpeilee Kreikan suurin ja vehrein aukio, Spianada sekä suosittu ajanviettopaikka, Listonin aukio. Korfulla on lukemattomia upeita luostareita ja kirkkoja, kuten Agios Spiridon -kirkko kaupungin keskellä.

Pääkaupungin ulkopuolella, 10 kilometriä etelään, sijaitsee Itävallan keisarinna Elisabetin, eli kaikille tutun Sissin, ihastuttava kesäpalatsi Achilleion. Sissi rakennutti vuonna 1890 rakastamalleen Korfulle upean kesäpalatsin, jonka keskeiseksi teemaksi hän valitsi kreikkalaisen mytologian ja Troijan sodan sankarin, Akhilleuksen. Juuri tästä juontuukin palatsin nimi. Palatsi on tutustumisen arvoinen kohde, ja onpa sinne tiensä löytänyt jopa James Bond. Roger Mooren tähdittämän Erittäin salainen -elokuvan kasinokohtaukset on filmattu tässä samaisessa palatsissa.

Jos aikaa jää ostoksille, kannattaa Korfun vanhasta kaupungista shoppailla esimerkiksi näyttäviä koruja, pitsitöitä, mitä erilaisimpia oliivituotteita ja keramiikkaa. Kun suuta alkaa kuivaa, niin mainiona kurkun kostuttajana toimii saarella valmistettava tsitsibiraa eli inkivääriolutta tai kumvatti-sitruslikööriä.

 • Italia, Venetsia

  Itäisen Välimeren risteily alkaa pääsääntöisesti kauniista ja romanttisesta Venetsiasta. Mystinen kaupunki huokuu menneiden aikojen tunnelmaa ja onkin oiva tutustumiskohde historiannälkäisille. Venetsian lukuisia kanavia ylittäviä siltoja kulkiessaan pääsee osaksi postikorteista tuttua miljöötä.

 • Italia, Trieste

  Satamakaupunki Trieste on historiannälkäiselle sopiva pysähdyspaikka. Trieste on kuulunut niin Rooman valtakuntaan kuin Itävalta-Unkariinkin, ja Italiaan Trieste liitettiin vasta vuonna 1954.

 • Italia, Bari

  Bari on Apulian alueen pääkaupunki ja samalla vilkkain satamakaupunki. Viehättävä Bari on tunnettu kapeista kujistaan ja vanhoista rakennuksistaan. Kohteen erikoisuus on pastanteolle pyhitetty kortteli, jossa paikalliset pyörittävät vikkelin sormin korvanmuotoista orecchiette-pastaa.

 • Kroatia, Dubrovnik

  Kun laiva saapuu Dubrovnikiin, kannattaa olla hyvissä asemissa laivan kannella. Silloin on hyvin helppo uskoa astronautteja. Maapalloamme korkeuksista ihastelleet astronautit ovat nimittäin todenneet, että Adrianmeri erottuu avaruudesta katsottuna selvästi: se on maailman sinisin meri.

 • Kroatia, Split

  Split tarjoaa tyylikkyyttä viimeisen päälle: on suihkulähteitä, puistoja ja ostosmahdollisuuksia. Upea rannikkokaupunki kilpaileekin kauneudellaan Dubrovnikin kanssa.

 • Kreikka, Santorini

  Santorinilla saat todennäköisesti tallennettua kameraasi matkan kauneimmat valokuvat. Valko-sinisistä taloista tutuksi tullut saari on monen matkailijan ykkössuosikki mitä Kreikan saaristoon tulee, ja onpa sen kerrottu olleen myös innoituksena maailmankuululle Atlantis-tarulle.

 • Kreikka, Ateena

  Ateena tuo hyvän vastapainon reitin idyllisille, pienemmille kohteille. Kiireinen pääkaupunki tarjoaa vierailijoilleen antiikin ajan nähtävyyksiä, hyvät shoppailumahdollisuudet, kulttuurielämyksiä ja hyvää ruokaa.

 • Kreikka, Argostoli

  Seuraavaksi on vuorossa luonnonkauniin Kefalonian saaren pääkaupunki Argostoli. Tosin sanan pääkaupunki ei kannata antaa hämätä: pienessä ja kodikkaassa pikkukaupungissa on vain noin 15 000 asukasta.

 • Montenegro, Kotor

  Montenegro on aivan oma lukunsa Euroopassa. Jotain kertoo jo se, että montenegrolaiset mainostavat itse itseään Euroopan laiskimpana kansansa.