Risteily-Rami's picture

"Minä olen lomalla, minä saan unohtaa mitä haluan”, totesi jo Ruttuvaarikin

”Minä olen lomalla, minä saan unohtaa mitä haluan”, toteaa Ruttuvaari Muumisarjakuvassa. Ja on muuten aivan oikeassa – paitsi yhdessä asiassa. Lomalla ei saa unohtaa itsensä hemmottelua!

Yhä useampi suomalainen lähtee hemmottelemaan itseään loistoristeilijälle. Viime vuonna 15 000 suomalaista lähti risteilijän matkaan Välimerelle tai Karibialle. Suosiolle löytyy syy; upeiden vierailukohteiden lisäksi myös itse risteilyalukset tarjoavat elämyksiä. Ne ovat kuin kelluvia, jättimäisiä hemmotteluparatiiseja. Esimerkiksi Karibialla matkaava Costa Deliziosa -laiva on lähes 300 metriä pitkä, ja laivasta löytyy huimat 17 kerrosta täynnä tehtävää ja nähtävää.

 

Isolla loistoristeilijällä voi hemmotella itseään lukuisin tavoin. Laivan ulkokannelta löytyy uima-allas, porealtaita ja allasbaari, jonka drinkit kuuluvat matkan hintaan. Drinkkejä voi siemailla vaikkapa porealtaan lämmössä. Lämpöä riittää usein muuallakin kuin altaassa, sillä lämpötila esimerkiksi Karibialla pysyttelee koko vuoden noin 30 asteen tienoilla. Erityisempään itsensä hemmotteluun löytyy Samsara-kylpylä, joka tarjoaa muun muassa kasvohoitoja, hierontoja ja erilaisia kylpyjä. Ja tietenkin saunan, sekä perinteisen että turkkilaisen höyryversion.

 

Vuonna 2014 tehdyn Eurobarometrin mukaan suomalaiset ja muut pohjoismaalaiset ovat Euroopan innokkaimpia liikkujia. Meillä harrastetaan selvästi enemmän kunto- ja hyötyliikuntaa kuin muissa EU-maissa. Liikunnan ystävien iloksi laivoiltamme löytyy tasokkaat kuntosalit! Esimerkiksi Costa Deliziosan kuntokeskuksessa voi muun muassa juosta, pyöräillä ja nostella puntteja. Hien voi nostaa pintaan myös koripallokentällä tai tanssi- ja zumbatunneilla laivan kannella. Mikäpäs sen mukavampaa kun keikuttaa lantiota porukalla auringon alla – ja kellahtaa sitten aurinkotuolille palautumaan.

 

Hemmottelu ei koske loistoristeilijällä vain kroppaa ja mieltä, vaan myös makunystyrät saavat osansa. Juomien lisäksi loistoristeilyn hintaan sisältyvät ruoat kaikkina kellonaikoina, alkupaloista jälkiruokajuustoihin. Ruoka on viimeisen päälle tehtyä, sillä laivalla työskentelee yli sata kokkia. Jokaisen käsiä tarvitaan, sillä italialaisen Costa-varustamon laivoilla kaikki ruoka valmistetaan alusta loppuun itse.

Illallisen jälkeen voi rentoutua esimerkiksi laivan kansainvälisessä teatterissa, lukuisissa kaupoissa, diskossa tai kokeilla onneaan kasinolla. Mistäs sitä tietää, ehkäpä hyvällä tuurilla tienaa rahat uuteen hemmottelureissuun.

Vanhemmat kirjoitukset