Maailman ympäri

Costa Luminosan ja Costa Deliziosan risteilyt Maailman Ympäri

Haluatko tehdä jotain ikimuistoista? Jotain, mitä muistella koko loppuelämäsi? Miltä kuulostaisi matka maailman ympäri loistoristeilijällä?

Maailman ympäri -risteily tarjoaa uskomattoman mahdollisuuden kiertää planeettamme meriteitse. Noin sadan päivän risteilyllä pysähdyspaikoista ei tarvitse tinkiä: vaihtelevat reitit kulkevat toinen toistaan upeampien kohteiden kautta. Voit päästä ihastelemaan esimerkiksi Rio de Janeiron kuuluisaa Kristus-patsasta, maailman eteläisintä kaupunkia Ushuaiaa Argentiinassa, Moai-patsaita Pääsiäissaaria Chilessä ja Goan upeita hiekkarantoja. Muun muassa!

Matka tehdään täynnä italialaista charmia olevalla loistoristeilijällä. Upea laiva tarjoaa ravintoloita ja baareja joka makuun, kansainvälistä tasoa olevia viihde-esityksiä, uima- ja porealtaita ja ohjelmaa joka makuun. Ja ruoka, se vasta herkullista onkin! Jopa pasta tehdään laivalla käsin. Kaiken kruunaa asiakaspalvelu, joka saa sinut tuntemaan itsesi todella hemmotelluksi.

Tutustu alla risteilyn kohteisiin, varaa heti oma matkasi ja toteuta unelmien unelma! 

 • Venetsia,Italia

  Itäisen Välimeren risteily alkaa pääsääntöisesti kauniista ja romanttisesta Venetsiasta. Mystinen kaupunki huokuu menneiden aikojen tunnelmaa ja onkin oiva tutustumiskohde historiannälkäisille. Venetsian lukuisia kanavia ylittäviä siltoja kulkiessaan pääsee osaksi postikorteista tuttua miljöötä.

 • Bari, Italia

  Bari on Apulian alueen pääkaupunki ja samalla vilkkain satamakaupunki. Viehättävä Bari on tunnettu kapeista kujistaan ja vanhoista rakennuksistaan. Kohteen erikoisuus on pastanteolle pyhitetty kortteli, jossa paikalliset pyörittävät vikkelin sormin korvanmuotoista orecchiette-pastaa.

 • Italia, Civitavecchia (Rooma)

  Civitavecchia, johon aluksemme saapuu, sijaitsee noin puolentoista tunnin päässä Rooman kaupungin ydinkeskustasta. Laivalla on laaja retkivalikoima, joista jokaiselle löytyy taatusti mieluista tekemistä.

 • Ranska, Marseille

  Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojista löytyy Marseille, Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa.

 • Espanja, Barcelona

  Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti.

 • Casablanca, Marokko

  Yli neljän miljoonan asukkaan Casablanca on monelle tuttu samannimisestä klassikkoelokuvasta, mutta tämä Atlantin rannikon tärkeä satama- ja liike-elämänkeskuskaupunki on paljon muutakin. Suuressa metropolissa yhdistyvät ranskalainen elämänmeno ja arabikulttuuri.

 • Santa Cruz de Tenerife, Kanariansaaret

  St. Cruz tunnetaan arkkitehtuuristaan, puistoistaan, ostosmahdollisuuksistaan sekä karnevaaleistaan. Kaupunki on Kanariansaarten toiseksi suurin, mutta se on onnistunut säilyttämään perinteisen espanjalaisen kulttuurinsa.

 • Brasilia, Recife

  Tervetuloa Recifeen, Amerikan Venetsiaan! Brasilian koilliskärjessä Pernambucon osavaltiossa sijaitsevassa Recifen kaupungissa on kolme erillistä aluetta, jotka ovat vesiteiden erottamia. Ne ovat Sao Jose, Boa Vista ja Santo Antônio.

 • Brasilia, Rio de Janeiro

  Kukapa ei olisi törmännyt julisteessa, taulussa tai tv-ohjelmassa Corcovado-kukkulan laella 710 metrin korkeudessa käsiään levittävään Kristus-patsaaseen. Nyt tämä patsas, jota on pidetty yhtenä maailman uudesta seitsemästä ihmeestä, on mahdollista nähdä omin silmin.

 • Argentiina, Buenos Aires

  Miljoonakaupunki Buenos Aires on viehättävä, monikulttuurinen ja intohimoinen tangon tyyssija. Argentiinan pääkaupunki tarjoaa nähtävää vuorokauden joka tunnille.

 • Uruguay, Montevideo

  Montevideo on Uruguayn pääkaupunki, jossa on taatusti luvassa lämpöä, rikasta siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria, viehättäviä rantoja sekä tööttäileviä autoja.

 • Argentiina, Puerto Madryn

  Puerto Madryn on Argentiinan kaupunki, joka sijaitsee Patagoniassa. Patagonia on Etelä-Amerikan mantereen eteläkärki, josta osa kuuluu Chileen ja osa Argentiinaan.

 • Argentiina, Ushuaia

  Tervetuloa maailman eteläisimpään kaupunkiin! Ushuia on noin 60 000 asukkaan kaupunki Tulimaassa, Argentiinan kärjessä. Tulimaa on saaristo, joka sijaitsee Etelä-Amerikan eteläisimmässä kärjessä.

 • Puerto Williams, Chile

  Puerto Williams on Etelä-Amerikan eteläisin kaupunki. Se sijaitsee Tulimaassa Chilen hallinnoimalla alueella Isla Navarinon saarella vastapäätä Beaglensalmea. Diurnes de Navarinon vuoristossa Puerto Williamsin eteläpuolella useita vaelluksille ja retkeily reittejä.

 • Puntarenas, Costa Rica

  Puntarenas oli ennen Costa Rican kahvinviennin tärkein väylä tyynelle merelle. Siellä on matkustajille paljon tuikittavaa, vaikka usein kaupunki onkin matkustajien läpikulku kohde. Tutustu paikallisiin kahviloihin ja pieniin rivitaloihin pitkin rantaa.

 • Chile, Puerto Chacabuco

  Puerto Chacabuco sijaitsee Aysénissa, Chilessä. Se on alueensa tärkein satama. Aysenin pääelinkeinoja ovat kalastus ja matkailu, vaikkakin totuuden nimissä kaupunki on kaikkea muuta kuin turistikohde: ei pikaruokaloita, ei ostoskeskuksia, ei elokuvateatteria.

 • Chile, Puerto Montt

  Eloisa ja värikäs Puerto Montt on eteläisessä Chilessä sijaitseva satamakaupunki.
  Vuonna 1853 perustetussa kaupungissa on nykyisin noin 175 000 asukasta ja se on yksi maan nopeimmin kasvavista kaupungeista, jossa eläminen ja hyvä viini eivät maksa juuri mitään.

 • San Antonia / Santiago de Chile, Chile

  San Antonia on satamakaupunginosa Santiago De Chilen rannalla. Kaupungin keskusta-alue Centro on vilkas päivisin ja soveltuu erinomaisesti shoppailuun ja alueelta löytyy lounaskahviloita ja pikaruokaloita.

 • Chile, Pääsiäissaari

  Kukapa ei olisi nähnyt kuvissa ihmistä muistuttavia, jopa 12 metriä korkeita Moai-patsaita. Nyt ne on mahdollista nähdä ihan omin silmin tällä keskellä Tyyntä valtamerta sijaitsevalla pikkuisella saarella, joka on Chilen tärkeimpiä turistikohteita.

 • Pitcairn, Yhdistynyt Kuningaskunta

  Pitcairn on Britannian viimeinen siirtomaa Tyynellämerellä, se sijaitsee suurin piirtein Uuden-Seelannin ja Perun välisen matkan puolivälissä. Saaren kulttuuri on kielen tapaan sekoitus brittiläisiä ja tahitilaisia vaikutteita.

 • Polyneesia, Tahiti, Papeete

  Tahiti on trooppisena rantalomakohteena tunnettu saari, joka valloittaa turkooseilla laguuneillaan, huojuvilla palmuillaan ja upeilla rannoillaan. Tahiti on Tyynellämerellä sijaitsevan Ranskan Polynesian suurin saari, ja Papeete puolestaan Ranskan Polynesian pääkaupunki.

 • Rarotonga, Cooksaaret

  Rarotonga on Cooksaarten asutuin saari ja koko saariryhmittymän keskus. Saari muodostui tuliperäisen toiminnan seurauksena noin 2 miljoona vuotta sitten, sen takia saaren sisäosissa on jyrkkiä laaksoja, kapeita harjanteita ja epätasaisia mäkiä joita peittää sankka metsä.

 • Tauranga, Uusi-Seelanti

  Uuden-Seelannin aurinkoinen Tauranga kaupunki tarjoaa useita mahdollisuuksia merellisiin seikkailuihin aina purjehduksesta delfiinien katseluun. Kaupungin keskustassa on useita historiallisesti merkittäviä alueita, joihin voi helposti tutustua kävellen.

 • Uusi-Seelanti, Auckland

  Auckland on vehreä ja viihtyisä kaupunki, joka tunnetaan ”purjeiden kaupunkina.” Lempinimensä kaupunki on saanut siitä, että sitä ympäröi meri. Auckland on Uuden-Seelannin pohjoisrannikon tiheimmin asutettu alue, jossa voi haistella kansainvälistä ja rentoa ilmapiiriä.

 • Melbourne, Australia

  Melbourne on Australian kulttuuripääkaupunki, joka sijaitsee maan kaakkoisrannikolla. Kaupunki on ainutlaatuinen yhdistelmä suurkaupungin rientoja sekä rantakaupungin letkeää tunnelmaa. Kaupunki on täynnä mielenkiintoisia gallerioita, ooppera- ja teatteriesityksiä sekä livemusiikkia.

 • Brisbane, Australia

  Pikkukaupunkimaista tunnelmaa Australian kolmanneksi suurimassa kaupungissa!

 • Yorkeys Knob, Australia

  Yorkeys Knob on yksi Crainsin rantakaupungin osista. Ranta on suosiossa seikkailuharrastajien ja aktiivisten matkailijoiden keskuudessa, rannalla järjestetään usein leija-surffaus kisoja.

 • Komodo, Benoa Bali ja Lombok Indonesia

  Komodo
  Komodon saari on tunnettu komodonvaraaneista, jotka ovat maailman suurimpia liskoja, ne ovat nimetty saaren mukaan. Saarella voi tutustua monipuoliseen luontoon eläimineen sekä nauttia yhdestä maailman seitsemästä ”pinkistä rannasta”, jossa rantahiekka on vaaleanpunaista.

 • Singapore, Singaporen tasavalta

  Ostoksia, makuelämyksiä, kulttuuria ja utopistista arkkitehtuuria - tätä kaikkea tarjoaa Singaporen kaupunkivaltio. Tämä Kaakkois-Aasian moderni metropoli on rikas ja hyvinvoiva.

 • Port Klang ja Langkawi, Malesia

  Port Klang, Kuala Lumpur

 • Phuket, Thaimaa

  Phuket on Thaimaan parasta antia. Kaunis ja elämää sykkivä kaupunki on syystäkin valikoitunut yhdeksi suomalaisten suosikki kaukokohteeksi. Laivan lipuessa pois Phuketin satamasta auringonlaskun aikaan, pääset todennäköisesti kokemaan yhden matkan uskomattomimmista maisemista.

 • Sri Lanka, Colombo

  Sri Lankassa houkuttelevat sen smaragdinvihreät trooppiset metsät vesiputouksineen, upea luonto villieläimineen, sekä kiehtovat retket mystisille temppelialueille. Maan pääkaupunki Colombo on eksoottinen, kaoottinen ja värikäs kaupunki, joka suorastaan kuhisee elämää.

 • Intia, Kochi

  Keralan osavaltion toiseksi suurin kaupunki Kochi on ikivanha merikaupunki, joka on vasta nyt avautumassa maailmanmatkaajille. Vihertävä pikkukaupunki oli jo antiikin aikoina tärkeä satamakaupunki, josta rahdattiin maailmalle mausteita, öljyjä ja jalopuuta.

 • Mormugao, Intia

  Mormugao on Goan tärkein satama. Kohde on todellinen värien, äänien, tuoksujen ja makujen ilotulitus - nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, että perässä on miltein vaikea pysytellä. Aurinkoisessa Mormugaossa on helppo antautua aistien ja kulttuurin vietäväksi.

 • Intia, Mumbai

  Risteilyn alku- ja päätesatamana toimii usein Intian suurin kaupunki, Mumbai. Mumbai on värikäs sekamelska Bollywood-tähtiä, temppeleitä ja hiekkarantoja. Elämä tässä vilkkaassa kaupungissa on nopeatempoista, eikä Mumbai koskaan nuku.

 • Emiraatit, Dubai

  On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

 • Oman, Muscat

  Muscat on Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki. Sitä on kutsuttu Arabian jalokiveksi. Muscatilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, mutta sen sijaan kiehtova vanha kaupunki ja moderneja liikekeskuksia.

 • Oman, Salalah

  Oman on rauhallinen, siisti ja suhteellisen vapaamielinen arabimaa, ja Salalah maan toiseksi suurin kaupunki. Onpa Salalah myös maan talouden ja muodin keskus. Värikkään Salalahin vanha kaupunki tunnetaan nimellä Zufar, ja Salalahiin tutustumiseen riittää puoli päivää.

 • Jordania, Aqaba

  Komeat vuoret reunustavat tätä Punaisenmeren pohjukassa sijaitsevaa kaupunkia. Aqabassa kaikuu rukouskutsut, ja saattaapa kameli käyskennellä vastaan jopa keskustassa. Aqaba on sopii hyvin sukeltajille ja snorklaajille, mutta myös monille muille.

 • Katakolon ja Olympia, Kreikka

  Katakolon on merenrantakaupunki, joka on yleinen pysähdyspaikka isoille risteilijöille. Suurin osa matkaajista suuntaa Katakolosta Olympian kaupunkiin, jossa järjestettiin muinaisia Olympia kisoja. Kaupungissa on paljon nähtävää, sillä alueella on useita temppeleitä ja alttarialueita.