Anna's picture

Kirsi ja Sanna rakastuivat loistoristeilyn menoon ja meininkiin: ”Tämä ei ole mikään mummoristeily”

Aurinko hellii Välimeren laineilla kelluvaa Costa Pacifica -loistoristeilijää täydeltä taivaalta. Helsinkiläiset Kirsi Tikkanen ja Sanna Oikarinen tilaavat baarimikolta kylmät drinkit ja istahtavat laivan kannelle tyytyväisinä.

”Ei kaduta kyllä yhtään, että lähdimme tänne”, Kirsi naurahtaa, ja Sanna yhtyy ystävänsä ja työkaverinsa mietteisiin.

Kaksikko lähti lokakuun lopulla viikon mittaiselle Välimeren risteilyllä Italian Savonasta. Idea matkaan syntyi Kirsin ja Sannan työpaikan kahvituvassa vuosi sitten, kun Kirsi näki lehdessä Vantaan Sanomien lukijaristeilyn mainoksen.

”Olin miettinyt tällaista risteilyä jo pari vuotta. Sanna suostui heti lähtemään seuraksi.”

Loistoristeily saa molemmilta vuolasta kiitosta.

”Tämä ei ole mikään kuollut mummoristeily, vaan täällä on tosi hyvä meininki. Olemme vetäneet allasbileissä tyrät ryskyen, ja henkilökuntakin on tullut tanssimaan kanssamme”, Kirsi naurahtaa.

à la carten herkut olivat molemmille naisille mieleen.

Kirsi ja Sanna syömässä

 Kirsi ja Sanna kiittelevät molemmat laivan ja suomalaisten matkanjohtajien palvelutasoa, ruokaa ja ohjelmaa.

”Palvelu on todella hyvää verrattuna vaikka Tallinnan risteilyihin. Kaikki hyttipalvelijoista tarjoilijoihin ovat todella kohteliaita”, Sanna sanoo.

Kaksikko testasi matkan aikana myös laivan kauneus- ja kylpyläpalvelut, joihin molemmat ovat tyytyväisiä. Erityisen mukava uutinen oli, että hoidoista sai 25 prosentin alennuksen Loistoristeilyjen kautta. Ehtipä kaksikko jopa selluliitin poistoonkin. Hoitaja lupasi, että reisien ympärysmitasta lähtee 1–8 senttiä pois.

”Lupaus piti paikkansa. Hoito vaikuttaa kehon nesteisiin, ja meiltä molemmilta lähti useampi sentti reisistä ja vatsasta.”

Kirsi ja Sanna viettivät meripäivän nauttimalla auringosta laivan kannella.

 Välimeren risteilyn ohjelmaan kuuluu pysähdys Barcelonassa, Valenciassa, Cagliarissa ja Civitavechiassa. Risteily alkaa ja päättyy Savonaan.

”Pidän siitä, että tulemme lähes joka aamu uuteen kaupunkiin. Täällä saa kulkea joko matkanjohtajien mukana tai omin päin. Yksi meripäiväkin on hyvä asia, ehtii hieman rentoutumaan”, Kirsi sanoo.

Erityisen vaikutuksen molempiin teki Valencian ihana vanha kaupunki ja Barcelonan eläväinen kauppahalli.

”Pidin tosi paljon kauppahallista. Myyntitiskit olivat aivan mielettömiä”, Sanna sanoo.

Loistoristeily ohjelma on molempien mielestä erittäin hyvin suunniteltu.

”Voin todellakin suositella ystäville ja tuttaville. Tämä on kokemisen arvoinen juttu”, Sanna sanoo – ja Kirsi yhtyy vieressä ystävänsä ajatuksiin.

Barcelonan kauppahalli teki vaikutuksen Sannaan.

Brcelonan kauppahalli

Barcelonan kauppahalli 2

Laivan ravintolassa riitti syitä skoolaamiselle.

 Laivan ravintolassa

 

Vanhemmat kirjoitukset