Anna's picture

Matkablogi: Valloittava Barcelona teki Joukosta muotitietoisen isoisän


Heti alkuun varoituksen sana: Barcelonassa on valtava määrä trendikkäitä liikkeitä, joten riski shoppailuun on hyvin korkea. Etenkin jos mukana on muotitietoinen, laatua arvostava 13-vuotias. 


”Täällä on hyviä kauppoja, ihanan kalliita”, Rasmus totesi innostuneesti. Hän vieraili lokakuussa Barcelonassa Costa Pacifica –loistoristeilijän kyydissä isovanhempiensa Kaisa ja Jouko Ylipekkalan kanssa. 


Rasmus huomasi liikkeistä heti Hugo Bossit ja Calvin Kleinit. Isoisä Joukokin innostui ostamaan elämänsä ensimmäisen kerran Calvin Kleinin bokserit.

”No kun Rasmus rohkaisi ja innosti. Nyt minäkin olen muodinmukainen!” Jouko naurahti.Kaisa, Rasmus ja Jouko nauttivat risteilystä ja Barcelonasta täysin siemauksin.

Barcelonassa vieraillutta suomalaisryhmää helli elokuun lopulla 28 asteen lämpötila, joten ilmastoiduissa kaupoissa oli välillä mukavan pyöhähtää viilentymässäkin.
 On Barcelona toki paljon muutakin kuin trendikkäitä kauppoja. 


Miltä kuulostaisi esimerkiksi visiitti Sagrada Familia -kirkossa, käyskentely Las Ramblasin kävelykadulla katutaitelijoiden keskellä tai tapashetki Barcelonan vanhan kaupungin keskuksessa Barri Gòticossa?
 Hyvältähän se kuulostaa – ja syystä.

Kaupunkiin virtaa vuosittain kymmeniä miljoonia turisteja, koska Barcelona yksinkertaisesti on ihana, valloittava ja täynnä nähtävyyksiä kulttuurista futistähti Lionel Messiin. 


 Helsinkiläiset Kirsi Tikkanen ja Sanna Oikarinen tykästyivät erityisesti Barcelonan eläväiseen kauppahalliin, joka löytyy Las Ramblas –kävelykadun kupeesta. 


Kauppahalli on todellakin näkemisen arvoinen. Tiskit pursuavat kaikkea mahdollista suklaasta kinkkuun ja mausteista viineihin.

”Pidin tosi paljon kauppahallista. Myyntitiskit olivat aivan mielettömiä”, Sanna sanoo.

Kaupunki oli muutenkin hänen mieleensä – ja lämpö. 


Barcelonan kauppahalli on valloittava paikka täynnä herkkuja. 

Jos haluaa keskittyä nähtävyyksiin, kannattaa hypätä Hop On Hop Off -turistibussin kyytiin. Bussi kiertää tärkeimmät nähtävyydet. Toki kaupunkiin on mukava tutustua myös kävellen.
 Aivan keskustassa on esimerkiksi iso Passeig de Grácia -katu, jonka laidalla on Antonio Gaudín suunnittelemia erikoisimpia taloja. Yksi suosituimmista on Casa Batlló ja ja Casa Milá, jossa voi käydä ihastelemassa katolle rakennettuja hienoja koristeita. 


Ja Barcelonassa kun ollaan, kannattaa ehdottomasti pysähtyä mutustelemaan tapaksia, eli alkupaloina tai viinin seuraksi tarjottavia pikkusuolaisia: parman kinkkua, katkarapuja, juustoja, perunamunakasta… valintaa riittää!


Barcelonassa on todellakin jokaiselle jotakin. 


Casa Battló on suosittu nähtävyys, joka sijaistee aivan Barcelonan keskustassa.

Matkanjohtaja Satu Somero johti joukkoja Barcelonassa. 

Barcelonassa kannattaa ehdottomasti pysähtyä tapaksille. 

Vanhemmat kirjoitukset