Anna's picture

Matkamuistona uusia ystäviä ja baarimikon läksytys – loistoristeily täytti Sepon toiveet ja tavoitteet 


Matkajohtaja Anna ja Seppo Otama nauttivat Välimeren lämmöstä. 

”Olen Seppo Sipoosta, ja ehdotan välitöntä tuttavuutta.”

Tällä repliikillä Seppo Otama solmi paljon uusia ystävyyssuhteita lokakuussa Välimeren risteilyllä. Seppo lähti lomamatkalle omin päin, mutta yksin hänen ei tarvinnut olla hetkeäkään.


Uudet ystävät tulivat jopa kolkuttelemaan illalla hytin ovelle, kun Seppo oli kadonnut illallisen jälkeen höyhensaarille. Nyt ei nukuta, vaan lähdetään pitämään hauskaa laivan ravintolaan, ystävät ilmoittivat.

”Pitihän sitä tietysti lähteä sitten mukaan”, Seppo naurahtaa ja kiittelee kanssamatkustajiaan. 


”Täällä on todella fiksuja ja mukavia ihmisiä. Toki siihen vaikuttaa omakin persoona. Jos on avoin ja ulospäin suuntautunut, niin muihin tutustuu helposti.”
 


Seppo kiinnostui loistoristeilystä, kun hän näki Sipoon Sanomissa ilmoituksen lukijaristeilystä läntisellä Välimerellä. Hän soitti saman tien Loistoristeilyjen asiakaspalveluun ja varasi matkan, koska kaipasi taukoa kiireiseen työelämään. 


Tauko teki tehtävänsä. Seppo kertoo olevansa todella tyytyväinen risteilyn antiin.

”Ruoka ja ohjelma ovat viimeisen päälle laadukasta. Esimerkiksi laivalla esiintynyt tenori oli aivan upea”, oopperasta nauttiva Seppo kiittelee. Mikä parasta, työasiat unohtuivat laivalla täysin.


Seppo Otamo ystävystyi laivalla Kirsi Tikkasen ja Sanna Oikarisen kanssa. 

Entä löytyykö Sepon mielessä matkassa vielä jotakin kehitettävää?

”Bussimatka Milanon lentokentältä Savonan satamaan olisi voinut taittua paremmassa bussissa. Ilmastointi ei pelannut, joten odotimme satamaan pääsyä kuumassa bussissa.” Seppo on kierrellyt läntisen Välimeren risteilykohteita uusien ystäviensä seurassa, katsellut nähtävyyksiä ja oppinut uutta. Seppo yritti tilata Barcelonassa Fundador-nimistä espanjalaista brandya, ja operaatio osoittautui yllättävän hankalaksi.


”Ensimmäisessä ravintolassa sain jotakin ihan muuta juomaa. Toisessa ravintolassa yritin taas tilata Fundadoria, mutta tarjoilija sanoi minulle, että haloo, olemme Kataloniassa. Ei heillä mitään espanjalaisia juomia ole”, Seppo naurahtaa.

Sepon piti odottaa lopulta Valenciaan asti saadakseen lasillisen haluamaansa brandya. Entä mikä Fundadorissa miestä viehättää? 


”Halusin sitä ainoastaan nostalgiasyistä. Join Fundadoria, kun seikkailin nuorena miehenä Espanjassa. Ihan hirveän makuistahan se on.”
Valencia jäi Sepon myös muusta syystä kuin siksi, että sieltä sai nostalgista juomaa. Kaupunki oli Sepolle uusi tuttavuus, mutta nousi Espanjaan, Ranskaan ja Italiaan suuntautuneen risteilymatkan parhaaksi kohteeksi. 


”Valencia on aivan mieletön. Kävelee mihin tahansa kadun kulmaan, niin näkee vanhoja upeita rakennuksia, joita ei Suomessa koskaan näe.”Valencia valloitti Sepon – ja monet muut samalla matkalla olleet lomailijat. 

Vanhemmat kirjoitukset